Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. december 7., hétfő

4.073 - Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke felszólalásában úgy ítélte meg, hogy az országgyűlési voksolást követően "esély van a radikális fordulatra".

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


A múlt emberei mögött Gyurcsány, a "gyűlölet karmestere" áll
2009. december 5., 14:41 fidesz.hu

Az MSZP székházában egy olyan listát állítanak össze, ahol a jól ismert szempárok mögött egyetlen ember húzódik meg, "a gyűlölet karmestere", Gyurcsány Ferenc. Ezt Navracsics Tibor mondta a Nemzeti Fórum IV. országos ülésén a budapesti Uránia moziban.

"Innen párszáz méterre, a Magyar Szocialista Párt székházában a múlt emberei a múlt listáját állítják össze. Olyan emberek szerepelnek ezen a listán, akiket jól ismerünk, hiszen az elmúlt nyolc évben megtanulhattuk tőlük, hogy Magyarország számára ők a bizonytalanságot, a bizalmatlanságot, a hanyatlást jelentik" - fejtette ki a Fidesz frakcióvezetője.

Navracsics szerint a jövő évi országgyűlési választásokon le kell zárni a mögöttünk lévő nyolc éves periódust, a múlt embereit pedig végleg a múltba kell utalni, hogy "meg tudjuk nyitni végre a jövőt". Azt az új fejezetet, amely Magyarországot ismét emelkedő pályára állítja és "mindenki köztársaságává" teszi - tette hozzá.

Mint mondta, ismét közösségé kell változtatni Magyarországot, és meg kell nyitni mindenki számára az érvényesülés lehetőségét.

Szavai szerint olyan országot kell teremteni, ahol a becsületes, iparkodó, tehetséges, és a közjóért tenni akaró boldogul, de bűnhődik a saját zsebre dolgozó.

Navracsics kitért arra is, hogy a huszonegyedik században a decemberek eddig "szomorú fordulatot" hoztak a magyaroknak.

Mint emlékeztetett, 2001 karácsonyakor indították el a szocialisták az "első hivatalos magyar idegen- és magyargyűlölő politikai kampányt, amikor 23 millió románnak aposztrofálták az erdélyi magyarságot", 2005-ben pedig "szemtanúi lehettünk a második magyar gyűlöletkampánynak, amikor a határon túli magyarságtól nyíltan tagadták meg a a közösséget a szocialista és szabad demokrata politikusok".

"Mind a két szomorú évforduló mögött egyetlen ember húzódik meg: Gyurcsány Ferenc, a gyűlölet karmestere" - jegyezte meg.

Lezsák: Rendet kell tenni a romokon

Lezsák Sándor, a Nemzeti Fórum elnöke felszólalásában úgy ítélte meg, hogy az országgyűlési voksolást követően "esély van a radikális fordulatra".

A politikus szerint nem lehet nemzeti egységről beszélni mindaddig, amíg vannak kormányzati tényezők és pártok, amelyek a nemzet ellenében politizálnak.

Mint mondta, "rendet kell tenni a romokon", ám "nem vállalható közösség azokkal, akik a keresztény Magyarországot idegennek érzik, az ország törvényeit, jogszokásait, hagyományait támadják".

A Nemzeti Fórum a velünk élő rendszerváltoztatás

A rendezvényen felolvasták Orbán Viktor Fidesz-elnök levelét is, amely szerint a Nemzeti Fórum tagjai "nem csupán beszélnek a rendszerváltozásról (...), ők maguk a velünk élő rendszerváltoztatás".

Az eseményen beszédet mondott - többek között - Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi elnöke, illetve Széles Gábor nagyvállalkozó, az ECHO TV és a Magyar Hírlap tulajdonosa is.

-----------------------------------------------------------------------