Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. december 8., kedd

4.076 - Kelemen József és Mária, 2009. december 5. NYILT LEVÉL Erdő Péter Úrnak!

NYILT LEVÉL Erdő Péter Úrnak

Uram,
Bocsássa meg nekem, hogy ezúttal nincs kedvem a titulusait felsorolva, az önnek kijáró tiszteleti formulák útvesztőiben alakoskodni.

Egy hír Önnel kapcsolatban, felkeltette a figyelmemet. Ön, mint a Magyar Katolikus Egyház legfőbb elöljárója, - a média híradása szerint, elhatárolta magát, egy bizonyos keresztállítástól, és az ott szentséget szolgáltató saját papjától, vagy papjaitól. - Mivel a média nem említette, hogy ezt a nyilvánosságnak szánt politikai nyilatkozatot, hivatali székéből, vagy magánemberként tette, engedjen meg egy laikus kérdést, a nyilatkozattal kapcsolatban.

Nem világos előttem, hogy Önnek mivel, vagy kivel van baja?
Jézussal, vagy a kereszttel, vagy az Urat, a keresztet tisztelő hívőkkel?...

Uram, Ön a politika,- és ott is a pártpolitika vékony jegére tévedt. Egy olyan területre, ahol Önnek nincs keresnivalója. Ha mindenképpen bele óhajtja ártani magát a politika egyre kétesebb dolgaiba, talán kezdhetné azzal, ami önre tartozik!

Például, az egyházüldöző, ateista-kommunista hatalmat kiszolgáló,- az Ön székét is, egykor súlyosan kompromittáló, felső klérus viselt dolgainak nyilvános tisztázása! - Sokatmondó ez az önként vállalt, mély hallgatás!

A mai hír Önre tartozó része, elkerülte a figyelmét. Az, hogy a felállított keresztet ismeretlen tettesek elfűrészelték, meggyalázták! Látja, ez meg a hívőket bántja, nagyon.

Aztán a mártír Mindszenty bíboros ügyét is rendbe kellene tenni már. - Ez egy másik szép feladat, ami megoldásra vár. Ő, szolgálatban, elárulva, megtagadva halt meg. A sírban sem hagyták nyugodni. Az ún. rendszerváltás zűrzavarában, a hazahozatalához, az ateista hatalmat szolgáló magyar egyházi vezetők utasítására, rendőri erőszak árán bontották fel a sírját a máriacelli bazilikában.

Földi maradványai védelmére, a sírkápolna bejárati vasrácsához odaláncolt titkárát és másokat,- zárt templomajtók mögött, osztrák roham rendőrök fűrészelték le a sírról. Az így kiemelt (elrabolt) koporsót az ajtón kívül már a MTV Híradó kamerái várták, mintha mi sem történt volna a zárt ajtók mögött, odabent. - Mindez a pápalátogatás elő estélyén történt. Itt aztán van mit megmagyarázni, - mert egyszer meg kell magyarázni, és elhatárolódni mindentől és mindenkitől, akik ezt elkövették! Újabban, - majd húsz év multán, szinte észrevétlen, Mindszenty kultuszba kezdtek, de, bocsánatot nem kértek hozzá senkitől!

Ezt meg kellett említeni annyi "szép, eltévesztett" buzgalom láttán.

A lassan kiüresedő, pusztuló templomok fájdalmas tényének számtalan oka van.
Talán ezek is közéjük tartoznak, nemde?!...
Barátaink, és minden hívő honfitársunk nevében,
Megfontolt tisztelettel,
Az Ön érdemi nyilatkozatára várva,
Egy, a Krisztusban magára hagyott,
a felbomló nyáj családjainak egyike.

Kelemen József és Mária
2009. december 5.

----------------------------------------------