Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 21., hétfő

8.617 - Már folyik a szakértői egyeztetés arról, hogy a kormány meddig és milyen feltételekkel hosszabbítsa meg a kilakoltatási moratóriumot!

Egyeztetés a kilakoltatási moratóriumról
2011. február 21. 05:00 Magyar Nemzet

Már folyik a szakértői egyeztetés arról, hogy a kormány meddig és milyen feltételekkel hosszabbítsa meg a kilakoltatási moratóriumot. Szinte bizonyos, hogy az új szabályok mindenképpen oltalmaznák a devizahiteleseket. Szakértők szerint egészen addig megtilthatják a kilakoltatást, amíg a bankok nem állapodnak meg a kormánnyal a bedőlő devizahitelek anyagi terheinek megosztásáról.

Egyeztet a szakértőkkel az április 15-én lejáró kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium - értesült lapunk. Információink szerint a tárcánál már körvonalazódik a tiltás megnyújtásáról szóló jogszabály-módosítás. Végleges döntés még nem született, így jelenleg nem tudható, meddig akadályoznák meg az adósok utcára kerülését. Az ugyanakkor valószínű, hogy a meghosszabbodó kilakoltatási moratórium nem lesz általános.

Tartozás miatt jelenleg senkit nem lehet az otthonából elküldeni, a szabályok tehát azonos módon védik a devizahiteleseket, a közműtartozást felhalmozókat és a más típusú adóssággal küszködőket. Ez - értesüléseink szerint - a jövőben megváltozhat. A moratórium a lakáshiteleseket szinte biztosan oltalmazza majd, vagyis az érintetteket továbbra sem fenyegetné az utcára kerülés veszélye - részletek a Magyar Nemzet hétfői számában.