Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 21., hétfő

8.624 - Jager Lajos: Kedves Jóska, minden írásomat publikálhatod, nem szégyenlem és vállalom!

From: Lajos Jager

Date: 2011. február 21.
Subject: Feltehetem a KUTASI JÓZSEF oldalára?
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Tudod, kedves Jóska, a kérdés jó, de ezek a levelek, amelyeket küldök mostanában, egy folyamat része - Kormányok mennek, kormányok jönnek; Mai Magyarország - és vélemény arról hová jutottunk. Ez a folyamat nem csak bennem munkál, hanem több ezer hozzám hasonló sorsú Magyar Emberben, akik évtizedeket dolgoztak, nem tudnak megélni manapság a nyugdíjukból. Vannak nálam rosszabb körülmények között élők. Ezek az emberek nem tudtak tőkét felhalmozni, és a korábbi megtakarításokból ma segíteni magukon, mert mindig beosztással kellett élniük.

Európai jelenség, Magyarországon a munkanélküliség miatt még fokozottabban érezhető az évtizedek óta változó, és mindig az idősebb embereket sújtó nyugdíj politika. Ötven éves kor felett nehéz munkát találni. A nyugdíjkorhatárt folyamatosan emelik. A nyugdíj megállapításánál az utolsó tíz év jövedelmi átlaga a meghatározó. Ez a jövedelem nem minden esetben magas a fenti okok miatt. Itt zárul be a kör az idősebb korosztály számára.  A nyugdíjasokat meg azzal etetik, hogy nincs aki megtermelje a járulék összegét. Ez a másik hazugság. A tény az, hogy kormányok mennek, kormányok jönnek és az ellopott pénzek nem kerülnek elő, csak hitegetik a népet és időnként odaszórnak nekik egy kis magot, hogy csipegessék.

Már most azt hallani a médiában, hogy újabb áremelések várhatók, de nap mint nap tapasztaljuk az üzletekben a tényt! A kormány "biztosította a nyugdíjakat" de milyen szinten? A hatalom még soha nem nélkülözött. Nekik jól kell élni, hogy képviselni tudják a Népet!? Így kerek a gondolat sor. Az a véleményem, hogy a választást meg lehet nyerni, de az "Emberek" bizalmát megtartani nehezebb. Az enyém az: kormányok mennek, kormányok jönnek. A Nép, mint a kő, marad!

Üdvözlettel, a Vadász, tízmilliomodik elégedetlen Magyar nyugdíjas!
Kedves Jóska, minden írásomat publikálhatod, nem szégyenlem és vállalom!