Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 22., kedd

8.631 - Köztisztviselőkről titkosszolgálati módszerekkel gyűjthet a hatalom adatokat!

Titkosszolgálati módszerrel gyűjthetnek adatokat a köztisztviselőkről
Bírói engedély nélkül megfigyelhetik a köztisztviselőket.
2011/02/21 - 22:17 MTI - Szent Korona Rádió

Köztisztviselőkről titkosszolgálati módszerekkel gyűjthet a hatalom adatokat. Amennyiben valaki ebbe nem egyezne bele, állása forog kockán.
A beszámoló szerint "a Nemzeti Adó és Vámhivatal dolgozóinak hozzá kell járulniuk ahhoz, hogy akár titkosszolgálati módszerekkel is adatokat gyűjtsenek róluk. Ha nem járulnak hozzá, munkájuk sem lesz."
A Nemzeti Adó és Vámhivatal egy tavalyi törvénymódosításra hivatkozik, amely köztisztviselők mellett a kormánytisztviselők titkosszolgálati megfigyelését is lehetővé teszi.
A megfigyelésről előre nem, annak eredményéről azonban három napon belül értesítik a dolgozót. A törvény indoklása szerint az a cél, hogy kiderüljön: a köztisztviselő eleget tesz-e a hivatali kötelezettségeinek.
Emlékeztettek: eddig, ha egy köztisztviselő ellen nyomozott az ügyészség, csak a bíróság engedélyével végezhetett titkosszolgálati adatgyűjtést. Most közvetlenül az ügyészség rendelheti el a megfigyelését.
Michalkó Péter, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Dolgozók Szakszervezetének elnöke a híradóban azt mondta: a vizsgálatot végzők külön provokálhatják a kollégáikat, ami az adóhivatalban "kényes területre" vezet, ugyanis nemcsak arról van szó, hogy megpróbálják megvesztegetni a revizorokat, hanem telefonon keresztül is "beugrathatják" őket.

Ennek ellenére a szakszervezet azt tanácsolja a munkavállalóknak, írják alá a nyilatkozatot, különben azonnal elveszítik állásukat - hangzott el. A hírműsor szerint az ügyben vizsgálódik az Ombudsmani Hivatal.

Úgy tűnik a kormány annyira élvezi a hatalmat, s annyira nem szeretné azt elveszteni, hogy saját hivatalait is ellenőrzi.

    * 2006-os események: "Megfigyeltük a HVIM-et"
    * Titkosszolgálati módszerekkel fogják ellenőrizni a rendőröket