Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 5., szombat

10.951 - Magyar Főnix Mozgalom > A helyi kisebbségbe került magyar lakosság jogbiztonsága

* www.nemzetihirhalo.hu *************

A helyi kisebbségbe került magyar lakosság jogbiztonsága

Közlemény

     A Magyar Főnix Mozgalom sajtótájékoztató keretében - ombudsmani hatáskörrel - magyarügyi biztos kinevezését javasolta, azoknak a magyar állampolgároknak az érdekvédelmében, akik saját teleülésükön kisebbségbe kerültek. Bíber József Tibor az új nemzeti párt elnöke azt is bejelentette, hogy a Magyar Főnix Mozgalom kezdeményezi a magyarság kisebbséggé nyilvánítását azokon a településeken - ad absurdum 14. hivatalosan bejegyzett nemzetiségként -, ahol a cigányság többséggé vált.

    A Magyar Főnix Mozgalom célja a lokálisan kisebbségbe került magyar lakosság jogbiztonságának, személyi biztonságának, egzisztenciális biztonságának, közéletben való részvételének biztosítása. Az új nemzeti párt szerint az elcigányosodás, a fizikai fenyegetettség, egzisztenciális létbizonytalanság, negatív jövőkép miatt a magyar lakosság menekül az élhetetlenné vált falvakból. Az ilyen településeken sorra zárnak be az iskolák, krónikus a pedagógushiány, szinte 100 %-os a munkanélküliség, nincs közbiztonság, lehetetlenné vált a termelés bármilyen formája, összeomlott a gazdaság. A Magyar Főnix Mozgalom meglátása az, hogy a cigány többségűvé vált településeken a magyar lakosság jelenleg semmilyen érdekképviselettel nem rendelkezik, mert a település a települési önkormányzat tagjai a helyi cigány többségből kerülnek ki, a polgármesterrel egyetemben. A kisebbségi önkormányzati választáson magyarok - hiába válnak lokálisan kisebbségé - nem indulhatnak, mivel arra csak a Magyarországon hivatalosan bejegyzett nemzetiségeknek és a cigány etnikumnak van jogosultsága.

    Magyarországon a kisebbségként való nyilvántartásba vételhez 1000 ember akarata szükséges, ezért a Magyar Főnix Mozgalom aláírásgyűjtést helyez kilátásba az érintett települések kisebbségbe szorult magyar lakosságának a körében. Balog Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár által közzétett becslés szerint 2011-ben Magyarországon 300 településen van a cigányság abszolút többségben. A jelenlegi jogszabályok alapján a kisebbségi önkormányzati választásokon való indulás biztosíthatja csak a számára a közéletben való részvételt - egyetlen magyar érdekérvényesítési lehetőségként.

    Kiadó: Magyar Főnix Mozgalom
    2011-11-02