Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 9., szerda

10.987 - !OCCUPY BUDAPEST! Folyamatos demonstráció a Valódi Demokráciáért...MOST!

!OCCUPY BUDAPEST!
Folyamatos demonstráció a Valódi Demokráciáért...MOST!

http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=310248135658636

Idő: péntek, 6:00 - november 21., 23:30
Helyszín: Szabadság tér, bank center előtti terület.
Készítette: Tudatos Átalakulás mozgalom, Világ Forradalom, Kakuk Bálint, Krisztián Gúth
For: Tudatos Átalakulás mozgalom

VALÓDI DEMOKRÁCIÁT MOST! (VDM - http://vilagforradalom.wordpress.com/)
Folytatjuk, az O15 eseményeit!

2011.11.11.- től határozatlan ideig tartó demonstrációt szervezünk.
Tanácskozások, egyéni felszólalások, flashmobok, performance-ok, akciók, média!
Őseink többet is áldoztak a szabad, élhető világért, mint egy pár óra szabadidő!

A kezdés egybeesik a globális tiltakozás időpontjával!

Cél: a spanyol Indignados és az Occupy Wallstreet mozgalomhoz való kapcsolódás. A szociális, gazdasági, és politikai rendszerrel kapcsolatos aggályaink kifejezése, a számunkra elfogadható alternatív megoldások közös megfogalmazásával!

Elszánt vagy? Aludj a helyszínen!
Elszánt, de elfoglalt vagy? Csatlakozz hozzánk nap közben, és hozd pár barátodat is, hiszen minél többen vagyunk, annál előbb érünk célt!
Adjunk esélyt az embereknek, hogy lássák, ez a változás elért minket is, és ez nem csak fellángolás.
Tegyünk egy újabb lépést a Változásért!

11.11 előzetes PROGRAM

9-től sátorépítés, helyszín-kialakítás
11:11 élőlánc
11:30 nyitókép flashmob
12.00-től 15.30-ig
óránként játék és performanszok/akciók, közben közös főzés, üzenőfalak stb.
15.30 közös performansz és média-akció
16.00 Emberek Tanácsa
Az ET után fáklyák, akciók, zene
Zárás: 11.11

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
2011.11.11

A fennálló rendszerrel szemben egyre nő az elégedetlenség a Közel-Kelettől Európán át az Amerikai Egyesült Államokig. Világszerte tömegesen tiltakoznak a társadalmi igazságtalanságok, a szegénység és a munkanélküliség növekedése, a tőke érdekeit képviselő kormányok megszorító politikái ellen. Bár a spontán módon, alulról szerveződő civil mozgalmak nagyon sokszínűek, mégis egyetértenek abban, hogy a globális gazdasági rend nem az emberek, hanem a tőke érdekeit képviseli. A protestáló tömegek ezért gyökeres változásokat akarnak végrehajtani a fennálló politikai-gazdasági-társadalmi viszonyokban. A tiltakozók jelentős hányada új típusú világrendszert, a tekintélyuralmat, a kizsákmányolást és a kiszolgáltatottságot elutasító társadalmi rendet vizionál.

Mára sokak számára evidens, hogy a jelenlegi, demokratikusnak nevezett rendszer elveszítette legitimitását. A parlamentáris rendszerek mindenütt a világon hiteltelenné válnak. Mozgalmunk a képviseleti demokrácia helyett részvételi demokráciát, az állami tevékenység sokoldalú civil ellenőrzését akarja megvalósítani. A mi demokráciánkban elsődlegesek az alapvető gazdasági és szociális jogok (munka, garantált minimáljövedelem, létbiztonság, lakhatás, ingyenes oktatás stb.).

A globális tendenciákkal összhangban Magyarországon is megmozdultak a civilek 2011-ben. Miközben a nyugati mozgalmak túlnyomórészt kifejezetten rendszerellenesek (a nagytőke és annak képviselői ellen irányulnak), a hazai rendszerkritikai szerveződések még főleg csak kormányellenesek és a megoldást is a rendszeren belül képzelik el.

A 2011. október 15-én azonban mi is csatlakoztunk Budapesten és Pécsett ahhoz a globális akciónaphoz (VilágForradalomhoz), melynek fő üzenete egy humánus, társadalmilag és környezetileg is fenntartható globális társadalom felépítésének irányába mutatott.

A nemzetközi megmozdulásokhoz kapcsolódva a demonstrációk új hullámát indítjuk el 2011. november 11-én. Nem tömegdemonstrációt szervezünk, hanem a közösségek és az állampolgárok minél szélesebb részvételét biztosító akciót hirdetünk. A Valódi Demokráciát Most módszertanát a spanyol felháborodottaktól vesszük át. Mi is kezdeményezzük mindenfelé és minden szinten az Emberek Tanácsainak létrehozását, ahol a legdemokratikusabb formában tárgyalhatják meg azt, hogy milyen társadalmat képzelnek el. A Tanácsok működési elveit a magyar viszonyokhoz adaptáljuk. A VDM szervezői elhatározták, hogy online és offline eszközökkel segítik a részvételi demokrácia széles körű hazai elterjesztését.

2011. november 11-étől kezdődően Emberek Tanácsait, nyílt vitafórumokat szervezünk öt témában:

1. A valódi (közvetlen, részvételi) demokráciáról.
2. Az állam szerepéről.
3. Az alapvető emberi, szociális és egyéb jogaink érvényesítéséről.
4. A gazdasági-társadalmi viszonyok átalakításáról.
5. A fenntarthatóságról.

A vitafórumok eredményeit széles körben kívánjuk terjeszteni mind az interneten, mind nyomtatott formában. A konszenzussal elfogadott alternatív javaslatokat végül döntésre a vitafórumok delegáltjaiból álló Emberek Tanácsa elé terjesztjük.

Csatlakozz a Facebookon a 11.11.11 eseményhez!

Gyere el és találkozz velünk november 11-től a Bankcenter előtti téren!