Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 9., szerda

10.990 - Így hazudott Orbán és a Fidesz az eváról > 2011, november 9 - 11:26 orulunkvincent.blog.hu nyomán: barikad.hu


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Így hazudott Orbán és a Fidesz az eváról
2011, november 9 - 11:26 orulunkvincent.blog.hu nyomán: barikad.hu

"Az ország nincs abban a helyzetben, hogy megtartsa az egyszerűsített vállalkozási adót" - jelentette ki a Fidesz-KDNP hétfői frakcióülésén a kormányfő. Orbán Viktor azonban nem mindig fogalmazott ilyen sarkosan, sőt, a választások menyerése után még az eva kiterjesztésével hitegette a megvezetett választópolgárokat. Rövid összeállítás következik a Fidesz prominenseinek evával kapcsolatos kijelentéseiről.

2005. június 18. Interjú Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével (fidesz.hu)

"- Eddigi javaslataik többek között a tb-csökkentést, a kisvállalkozóknak 8 százalékos társasági adót, az eva bevételi határának növelését tartalmazzák. Ezek ötletek, vagy olyan pontok, amiket meg is valósítanak, ha kormányra kerülnek?

- Ezeket végre szeretnénk hajtani."

2006. június 26. Interjú Varga Mihállyal, a Fidesz alelnökével (fidesz.hu)

"Az eva nem sikertörténet? De az, most mégis a megszorítások áldozata lesz: 30 milliárd forintos bevételt vártak és az első évben 60, a következőben pedig 90 milliárd forint lett belőle."

2006. november 8. Interjú Varga Mihállyal, a Fidesz alelnökével (fidesz.hu)

"- És lehetséges ez megszorító intézkedések nélkül?

- Mielőtt megszorító intézkedéseket szorgalmaznánk, azt mindig hozzá szoktuk tenni, hogy ez gazdaságfejlesztés nélkül nem megy. A Fidesznek 1998 és 2002 között úgy sikerült az államháztartást konszolidálni és 2001-re négy százalék alá csökkenteni a hiányt, hogy nem voltak adóemelések és megszorítások.... És itt van az eva példája is, az eva megint csak olyan terület, ahol a feketegazdaságból érte meg sokaknak visszajönni. Azt mondom, adót mindig lehet csökkenteni, és a jelenlegi koalíció soha nem számol azzal, hogy egy-egy intézkedésnek milyen hatása van a gazdaság fehérítésére."

2008. szeptember 18. Orbán Viktor beszéde az InfoRádióban (orbanviktor.hu)

"A vállalkozókat érintő eva-t megtartaná a Fidesz, mert úgy tűnik, hogy jól működik, s olyan adórendszert kell a vállalkozók számára megadni, amit elfogadnak. A Fidesz olyan egyszerű adózást szeretne bevezetni, hogy az adóbevallás elférjen egy A4-es papíron."

És a végére egy igazi gyöngyszem:

2010. május 3. interjú Orbán Viktorral a TV2 Tények Este c. műsorában. (TV2)

"- Ekhó, eva, marad-e?

- Inkább ki szeretnánk terjeszteni... Szeretnénk hogyha az egyéni vállalkozók egy bizonyos értékhatár és forgalom alatt a lehető legegyszerűbb és legkönnyebb adózási rend szerint adózhatnának... Ennek a munkálatai is gőzerővel folynak."


http://www.youtube.com/watch?v=mICzTENKhQA
(8:45-től az idézett rész)