Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 17., csütörtök

11.044 - Kilakoltatása közben csütörtökön délelőtt (2011. november 17.) kiugrott otthonának ablakából egy 57 éves budapesti férfi

Újabb öngyilkosság kilakoltatás miatt
Budapest, 2011. november 17. csütörtök MSZF SZK

Kilakoltatása közben csütörtökön délelőtt kiugrott otthonának ablakából egy 57 éves budapesti férfi - értesült a Magyar Szociális Fórum.

Az eset a III. kerületben történt, a San Marco utcában. A végrehajtásban rendőrök is részt vettek. A helyszínelés a déli órákban még tartott.

A Magyar Szociális Fórum helyszínre érkezett szervezője felhívta a sajtó figyelmét, hogy a kilakoltatási moratórium július 1-én történt megszüntetése óta országszerte több tucatnyian menekültek a halálba a kilakoltatásuk elől. Az esetek többsége végrehajtás közben történt. Felmerül a kérdés - mondta Simó Endre -, hogyan fordulhatott elő a sorozatos tragédia olyan körülmények között, amikor a végrehajtásban részt vevő hatósági személyeknek szolgálati kötelessége az élet védelme mindenekfelett.

Simó emlékeztetett a kilakoltatói elől október 6-án halálba menekült S. Éva metróvezető esetére, melynek körülményei mindmáig tisztázatlanok, rendőrségi jegyzőkönyv máig nem született, és az áldozat 77 éves édesanyja kénytelen lépni az igazság kiderítése érdekében.