Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 12., csütörtök

11.678 - Magyarország Kormányának hírlevele > 2012. január 11.


Magyarország Kormányának hírlevele 2012-01-11

Megalakult a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Az új egyetemen olyan fiatalokat akarunk képezni – húzta alá Orbán Viktor –, akik képesek biztonságossá tenni Magyarországot, akik élethivatásuknak tekintik a köz szolgálatát, és ezt magas szinten akarják űzni. Az egyetem megalapítása igazolja: van erőnk, és életben fogunk maradni, nagy céljaink vannak, és el is fogjuk őket érni – fogalmazott a miniszterelnök az Nemzeti Közszolgálati Egyetem alakuló ünnepségén.

Jövő héten dönt az EB a kötelezettségszegési eljárás elindításáról

Szerdai ülésén az Európai Bizottság nem döntött a Magyarország elleni kötelezettségszegési eljárás elindításáról, a döntést a jövő heti ülésére napolta. Ahogy a Bizottság szóvivői tájékoztatóján is elhangzott, a Bizottság a szoros figyelemmel kíséri a magyarországi fejleményeket és együttműködik a magyar hatóságokkal annak érdekében, hogy kiderüljön, egyes törvények összhangban vannak-e az európai uniós normákkal.

Öt feljelentést tett a Malév ügyében az elszámoltatási kormánybiztos

Öt feljelentést tett a Malév eladásának és visszavásárlásának ügyével összefüggésben az elszámoltatási kormánybiztos a Központi Nyomozó Főügyészségen. Budai Gyula erről szerdán tájékoztatta az MTI-t, miután hivatala befejezte a légitársaság ügyeinek vizsgálatát.

A nap képe

Kiírták a közösségi szintű népegészségügyi programok finanszírozására a legújabb pályázatokat a TÁMOP 6.1.2 keretében – jelentette be Szócska Miklós a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Egészségügyi Szakosztálya rendezésében megtartott "Szimpózium a nemdohányzók védelméről" szóló konferencián. Elmondta: a „Ne szívj tovább” kampánnyal több embert lehet megmenteni, mint bármely más intézkedéssel. (Fotó: Horváth Ernő, kormany.hu)