Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 13., péntek

11.698 - Mintha az egész magyar nép ott tombolt volna - kik tüntetnek a kormány mellett?

www.nemzetihirhalo.hu *************

Mintha az egész magyar nép ott tombolt volna - kik tüntetnek a kormány mellett? 
2012. 01. 13., 8:30 [origo] 

Fotelből feltápászkodó MIÉP-esek, LMP-vel hadakozó minipárt, a kormánnyal szimpatizáló újságírók hívására utcára vonulók is tüntetnek a következő egy hétben az új magyar alkotmányos rend mellett. A korábban csatlakozó Bíró Icát visszatartja, hogy politikáról van szó. Szombaton indulnak a kormánypárti tüntetések. 

Az elmúlt hetek kormányellenes megmozdulásaira, valamint a kormányt ért külföldi kritikákra válaszul szervezkedni kezdtek Orbán Viktor miniszterelnökkel és a kormánnyal szimpatizáló szervezetek és magánemberek is. 

A napokban a Facebookon "fiatal, civil értelmiségiek" Bízunk a kormányban névvel indítottak csoportot, hogy "összefogja azokat az embereket, akik bíznak a kormányban". A héten több szervezet és parlamenten kívüli párt is utcára hívta az embereket a kormány védelmében. 

Először a többnyire nyíltan a Fidesszel szimpatizáló lapok, a Magyar Hírlap és a Demokrata jelentették be, hogy a kormányt támogató menetet szerveznek, de azóta mások több tüntetést is meghirdettek. Összeszedtük, kik és miért tesznek ilyet.