Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 1., péntek

16.334 - Tatár József Rendszerváltó Fórum: A Rendszerváltó Mozgalom Párt (Kásler Árpád pártjának) irányelvei közérthetően

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A Rendszerváltó Mozgalom Párt (Kásler Árpád pártjának) irányelvei közérthetően
2013.01.25, 12:29 Nemzeti Hírháló 

Kásler Árpád, pártját, sem jobb, sem bal, hanem értékelvű pártnak nevezi, amely elhatárolódik a "szélsőséges nacionalizmustól" a "cionizmustól" és egyéb "elferdült ideológiáktól" (azok pontos meghatározása nélkül) ugyanakkor nemzeti értékeket képvisel, történelmi múltunkra, hagyományainkra, ősi alapjainkra hivatkozik. (ezek pontosabb kifejtése még várat magára) 

Az RVMP a kicserélődött pártrendszerben látja a megoldást. 

Az RVMP szerint a megoldás, a jelenlegi - hitelét vesztett - pártrendszer leváltása, és egy új szellemű pártrendszer létrehozása. Ennek az új pártrendszernek a vezető erejévé kívánja tenni az RMPV-t. Ennek elérésére - egyfajta paradoxonnal - a "jelenleg hatályban lévő törvényes keretek között" "nyílt, és félelem nélküli harcot" hirdet. Célja, hogy a "jelenleg hatályos törvényes keretek között" olyan nagy támogatottságú pártot építsen, amely a fenti célt meg tudja valósítani. Az áttöréshez a mostani választási rendszer reformján keresztül látja az utat, mivel a jelenlegi választási rendszer - annak zártsága miatt - új pártpolitikai formációk számára áttörhetetlen. Ezért követeli, hogy minden politikai szereplőnek azonos szereplési lehetősége legyen az állami médiában, ugyanakkor a közterületi plakátozást betiltaná, mivel akiknek nagyobb anyagi lehetőségei vannak, azok előnyt élveznek. Hogy milyen módon kívánja megváltoztatni a mostani választási rendszert törvényes keretek között, azt nem részletezi. A választásokon minden magyarországi etnikai(!) kisebbségnek, létszámarányának megfelelő politikai képviseletet biztosítana. (Megjegyzés: Magyarországon 13 törvényben elismert nemzetiség él, ezek között 12 nemzeti kisebbség(!), (bolgárok, görögök, horvátok, lengyelek, németek, örmények, románok, ruszinok, szerbek, szlovákok, szlovének, ukránok, illetve 1 etnikai kisebbség(!), a cigányság. Tehát vannak nemzeti kisebbségek, és etnikai kisebbség. 

Az RVMP célja Magyarország állami jogosítványainak visszaszerzése, 

Az RVMP célja, az EU csatlakozási feltételek felülvizsgálata, legvégső esetben kilépés az EU-ból. A NATO-ból való kilépést azonban azonnali sürgető feladatnak érzi, párhuzamosan egy új katonapolitikai rendszer kiépítésével (milyen irányba és kivel? Földrajzilag és potenciálisan csak Oroszország jöhet szóba, egy esetleges NATO kilépés után.) 

Az RVMP szerint államosítani kell. 

Vissza kell venni az állami pénz kibocsátásának jogát, amelynek a fedezete nem arany, nem spekuláció, hanem az elvégzett munka, ezért nagyarányú államosításra van szükség: A visszaélésekkel megszerzett állami vagyont vissza kell államosítani, A stratégiailag fontos iparágakat szintén államosítani kell, a mezőgazdaságban regionális állami szövetkezeteket kell létrehozni, amelyek a hazai termelést és elosztást biztosítják. 

Az RVMP szerint az utcai radikalizmus, járhatatlan és vállalhatatlan 

Érvei: Meglátása szerint a "hőbörgő" szervezetek semmit nem értek el. (ezt megkérdőjelezem). Ha a nép az utcára vonul, káosz lesz, amelyet kihasználnak arra illetéktelenek (mondjuk ez nem volt igaz sem 1848-ban, sem 1956-ban) Az emberek alkalmatlanok az ellenállásra, mert még van veszíteni valójuk, nincs erkölcsi, anyagi tartalék a radikális nyomásgyakorláshoz, nincs a nemzetnek kialakult szellemisége, amelynek mentén közösen fel tudna lépni, nincs ki vezetné, nincs eszköz amivel végre lehetne hajtani a cselekményeket. 
(Megjegyzés: 1956 október 22-én ugyan ezt mondták nagyon okos és felkészült értelmiségiek, akik saját pozíciójukat többre tartották a nemzet sorsánál. Egy háború akkor vész el, amikor elhiszi az egyik fél, hogy a másik erősebb, sok háború még el sem kezdődött amikor elveszett. 1956-nak jelentősége, hogy 2500 zömmel tizenéves nem hitte el, hogy a Szovjetunió hadserege legyőzhetetlen.) 

Összefoglalva: Lényegét tekintve a program pártprogram, amely a legmesszebb menőkig támogatja a "jelenleg hatályban lévő törvényes keretek" közötti politizálást, és elveti a "hőbörgést" a radikális fellépést, a polgári engedetlenségi mozgalmakat. Céljait tekintve radikális változást céloz törvényes eszközökkel, amelyek átfutási ideje legoptimálisabb esetben is, minimum tíz év. (ahogy egy strasbourgi per átfutási ideje is 5 év, mint pl. az én esetemben) Kásler Árpád a mérsékelt, szegényedő elégedetleneket célozta meg államosítási ígéretekkel, a nemzeti radikálisokat függetlenségi ígéretekkel, a tradicionális értékrend képviseletével, a cigányságot és más etnikumokat független képviseleti ígéretekkel. Ugyanakkor a hatalom iránti gesztusból elhatárolódott a radikalizálódó mélyszegénységtől, mint ahogy a társadalmat is széthulló tudatúnak, önvédelemre képtelennek, gyámság alá helyezendőnek képzeli. Az MVMP programja populista program, akkor válna valóban nemzetivé, ha kiegyezne a tetterős nemzeti radikálisokkal, és független civilekkel. 

Tatár József 
Rendszerváltó Fórum 

Kapcsolódó: 
   Pragmatikus Nemzeti Radikalizmus