Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 3., vasárnap

16.351 - Magyarország > 230 ezer vállalakozásra várhat büntetés

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

230 ezer vállalakozásra várhat büntetés 
2013. február 2. szombat 14:34:59 MTI - mfor 

A társasági szerződés módosítását 230 ezer vállalakozás mulasztotta el január 31-ig benyújtani. A korábbi nyilatkozatok alapján könnyen lehet, hogy súlyos bírságot kockáztatnak ezek a cégek. 

A 607 ezer működő hazai vállalkozás 62 százaléka tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének péntek éjfélig, vagyis országosan 230 ezer cég mulasztotta el határidőre benyújtani társasági szerződésének jogszabályban előírt adatmódosításait - mondta el az MTI megkeresésére Hegedűs Márton, a cégeljárások informatikai hátterét biztosító Microsec Zrt. vállalkozás-fejlesztési igazgatója. 

A vállalkozások Csongrád és Zala megyében voltak a legaktívabbak, 74 százalékuk időben adta be a kérelmet. A mulasztók aránya Nógrád megyében a legmagasabb, ott a cégek 45 százaléka nem jelentette be a kért információkat. A fővárosban a beadási arány 58 százalék volt. 

Hegedűs Márton szerint az informatikai rendszer jól bírta a példátlan rohamot. A cégnyilvántartás működőképességének fenntartásához új szervert állítottak be és túlmunkát rendeltek el, így a rendszer még a csütörtökön benyújtott 56 ezer e-akta hatására sem lassult le, pedig a terhelés az átlagos napi forgalom harmincszorosa volt. 

A cégtörvény tavaly márciusban hatályba lépett módosítása szerint az idén február 1-jéig minden gazdasági társaság (bt., kft., rt., közkereseti társaság, nonprofit szervezet) tagjainak, illetve a képviseletükre jogosultaknak be kell jelenteniük adóazonosító jelüket, születési helyüket és idejüket, illetve édesanyjuk nevét. A székhely, telephely, fióktelephely használatának jogszerűségéről pedig nyilatkoznia kell a cég képviseletére jogosultnak, ám ehhez nem szükséges semmiféle ezt igazoló okiratot, például bérleti szerződést vagy tulajdoni lapot mellékelni. 

Kapcsolódó: 
Mire készül a Pénzügyi Jogok Biztosa? 
A Kúria döntéseinek háttere és hatása a fogyasztói kölcsönszerződésekre 
Követeléskezelés a gyakorlatban az új előírásoknak megfelelően 
Áthidaló megoldások - mi működik és mi nem? 
Panaszkezelés a gyakorlatban az új előírásoknak megfelelően 

   A bukta: jó pénzért saját érdekeit képviseli a VÉSZ elnöke 
   37 millió forintnyi prémiumot zsebelt be az MSZP-s frakcióvezető 
   Közmunkások dolgoztak a Tiffán-család panzióján? 
   Újabb milliárdok a Fidesz cégeknek 
   Mercedesszel a száraztésztáért 

Olvasó: 
A kormány újabb pénzszivattyúja a kötelező cégmódosítás ,amivel a vállalkozások zsebéből kihúz 50-60 ezer ft-t . Többek között az egyébből is .DE ÉN NEM HAGYOM !! Ugyanis ha a kormány tényleg segítené a vállalkozásokat ,akkor azt mondta volna hogy egész egyszerűen nyilatkozzuk le a közjegyző előtt 5-10 ezer ft-ért és küldjük be a cégbíróságra. Én ellenállok és nem fizetek . Elég a bőr nyúzásból. Megbüntetnek NEM ÉRDEKEL ,AKKOR KÜLFÖLDÖN ALAPÍTOK CÉGET. Ez így nem mehet tovább. Mi lesz negyed év múlva ? Jön a következő módosítás?????? MI BIRKÁK MEG HAGYJUK ?? Most már tényleg elérkezett a végpont ,legalábbis nálam. Van még ha szerencsém van 30 év az életemből ,DE AZT NEM VAGYOK HAJLANDÓ EBBEN AZ ORSZÁGBAN LEÉLNI NYOMOROGVA ,HA AZT LÁTOM HOGY EZT MINDENKI HAGYJA. Egyedül meg kevés vagyok a harchoz. Történjen meg ,és egyszer és mindenkorra vessünk véget az uniós nyomásnak úgy mint ISLANDON ,és ne hagyjuk hogy a globális pénzrendszer minden forintunkat elszivattyúzza .! Én magam részéről csak ebben tudok nektek segíteni . A motivációban ,és abban hogy ha kell ott leszek az utcán és kinyilvánítom a nemtetszésem ,és a nemfizetéssel tárgyalóasztalhoz kényszerítem a kormányt . EZT MEG TUDOM TENNI ,ÉS MEG IS TESZEM. (Herceg Roland) 

Emlékeztető: "1997-ben a Tocsik-botrány miatt megbukott Suchman Tamást felváltó Csiha Judit privatizációs miniszter kikotyogja a parlamentben, hogy hétmilliárd dollár (nem elírás: dollár) privatizációs bevétellel nem tud elszámolni a kormány. Ha a világ bármely parlamentjében hangzott volna el ez, azonnal bukott volna a kormány, országos botrány lett volna. Nálunk a fű sem rezdült... Lumpen ország, lumpen politikai osztály, lumpen szakmai értelmiség..." 
(Gazdag László közgazdász, egyetemi docens)