Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 5., kedd

16.366 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Senkit sem érhet hátrány a származása miatt Magyarországon


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2013. február 4. 14:47
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A KIM heti hírlevele 2013-02-04
A héten Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes Washingtonban járt, s leszögezte: a demokráciát nem a Fidesztől kell félteni. Tárgyalásai során kifejezésre juttatta: a magyar kormány elkötelezett amellett, hogy Magyarországon a származása miatt senkit se érhessen hátrány. A KIM heti eseményei közül kiemelhetjük még Szabó Erika államtitkár újbudai látogatását, ahol elhangzott: százezer ügyfélnél tartanak a budapesti kormányablakok.
A médiatörvény megoldásai összhangban állnak az európai értékekkel

Az Európa Tanács elfogadta a kormány javaslatát a médiahatósággal és médiatanáccsal kapcsolatban fennmaradt kérdések rendezésére, így megkezdődhet a Médiatörvény módosító javaslatának kidolgozása.

Nem automatikus a bírságolás a változásbejegyzéssel kapcsolatban

Nem automatikus a bírságolás a változásbejegyzéssel kapcsolatban a cégbíróságokon – közölte szerdán a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), megerősítve ezzel a fővárosi cégbíróság elnökének korábbi nyilatkozatát.

Navracsics Washingtonban: a demokráciát nem a Fidesztől kell félteni

Nem a Fidesztől kell félteni a demokráciát – jelentette ki a magyar kormányt ért külföldi bírálatokra reagálva Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, igazságügyi miniszter Washington vonzáskörzetében élő magyarokkal találkozva az amerikai fővárosban működő nagykövetségen, helyi idő szerint szerda este.

Senkit sem érhet hátrány a származása miatt Magyarországon

A magyar kormány elkötelezett amellett, hogy Magyarországon a származása miatt senkit se érhessen hátrány – erősítette meg Washingtonban Ben Cardin szenátornak, az amerikai Helsinki Bizottság társelnökének Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter. A miniszter szerdán tájékoztatott háromnapos washingtoni látogatásának megbeszéléseiről.

Százezer ügyfélnél tartanak a budapesti kormányablakok

A budapesti kormányablakok százezredik ügyfelét köszöntötték csütörtökön Újbudán, ahol átadták az új ügyfélszolgálati irodát is. Az eseményen ott volt Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár is.

Hosszított nyitva tartással várják az ügyfeleket az okmányirodák februártól

A járási hivatalok megalakulása után újabb lépést tett a KIM az ügyfélbarát közigazgatás felé. Alig egy hónappal azután, hogy az okmányirodák működése a járási hivatalhoz, s így a megyei és fővárosi kormányhivatalokhoz került, a legtöbb megyeszékhelyen, illetve megyei jogú városban hétfőtől –péntekig reggel 8-tól este 8-ig fogadják az ügyfeleket az okmányirodák februártól. Közlemény.