Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 6., szerda

16.372 - Bajnai: Orbán mentse a menthetőt!

www.nemzetihirhalo.hu *************


Mfor-montázs 
Orbán szerint a társaság 
maradt, ami volt (Mfor-montázs)
Bajnai Gordon szerint a jelenlegi rossz kormányzás súlyosan sérti a nemzeti érdeket, az ország érdekérvényesítő képességét. 

A volt miniszterelnök, az Együtt 2014 választói mozgalom társalapítója azt mondta: az ország bajait mára nagyrészt nem a válság, hanem a rossz kormányzás okozza. 

A Haza és Haladás Egyesület elnöke az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) keddi üzleti fórumán ezért arra kérte Orbán Viktor kormányfőt, hogy brüsszeli és moszkvai útján "mentse a menthetőt". 

Bajnai Gordon arra kérte a kormányfőt, fejezze be a szabadságharcot az Európai Unióval, és szerdán Brüsszelben próbálja elérni, hogy az ország ne essen el kétezermilliárd forint felzárkóztatási támogatástól. Csütörtöki moszkvai útján pedig "ne ígérje oda egy kartellnek versenyeztetés, társadalmi vita és mérlegelés nélkül" a paksi atomerőmű bővítését. 

A Fidesz erre azzal reagált, hogy Bajnai Gordon a legrosszabb kormányzati és gazdasági teljesítményt hagyta maga után, amit lehetett. Mint írják, az elmúlt hetekben az is világosan kiderült: a baloldal ugyanott folytatná a veszélyes gazdaságpolitikáját, ahol 2010-ben abbahagyta. "Nyilatkozataikból egyértelműen látszik, hogy a baloldal Együtt van a Megszorításokért: csökkentenék a minimálbért és vele együtt a szociális juttatásokat, elvennék a családi adókedvezményt, adót emelnének, eltörölnék a nemzeti vagyon védelmét."