Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 9., szombat

16.406 - Kutasi József Antal > Szakács Gábor a Forrai Sándor Rovásíró Kör elnöke: Riasztó jelek érkeznek Erdélyből

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Riasztó jelek érkeznek Erdélyből 

Tisztelt Magyar Nemzettársaim szerte a világban! 

Riasztó jelek érkeznek Erdélyből. Egyfelől tiltják a székelyek évszázadok óta használt nemzeti lobogóját, másfelől hatóságilag zaklatják Borsos Gézát, a Gyergyócsomafalván működő Borsos Miklós Művészetéért Alapítvány elnökét, a Székely Nemzeti Tanács alelnökét, a Csíkszeredáról indult rovásfeliratos településtábla-állító mozgalom kezdeményezőjét, mert 2013. január 26-án Wass Albert verset olvasott fel egy rendezvényen. 

A két esemény időben is szorosan összefügg, ami egyértelműen a székely-magyarság ellen indított támadás. A Forrai Sándor Rovásíró Kör mindkettőt határozottan elítéli és támogatja a magyar kormány erdélyi nemzettársaink érdekében eddig megtett határozott, nyílt fellépését. 

A Ponta vezette román bábkormány megnyilvánulásainak első lépése volt Nyírő József szülőhelyén történő újratemetésének megakadályozása 2012-ben. Mivel a megemlékezést megakadályozni nem tudták, várható volt, hogy újabb székely ellenes intézkedésen törik a fejüket. 

Szeretném felkérni mindazon települések polgármestereit, ahol a Borsos Géza kezdeményezte és pártpolitikától mentes, települési rovásfeliratos táblaavatási megkeresésemet elfogadták, hogy tűzzék ki a polgármesteri hivatalokra az általa küldött székely nemzeti lobogókat. Ezeket mindenütt úgy adtam át, hogy nyílt bemutatásukkal, vállalásukkal a helybeliek kiállnak székely-magyar nemzettársaink mellett, egyben jelzik, hogy jelképesen településükön van Székelyföld határa. Hozzátettem, ha a Kárpát-haza minden szegletében ott lobog ez a zászló, akkor Európa nem tud úgy tenni, mintha Székelyföld, a határoktól függetlenül nem tartozna az egységes magyar nemzethez. 

Ezt az egységet bontották meg azok, akik a táblaállításokat pártpolitikai szintre süllyesztették és pártzászlókkal avatták, a mozgalom kezdeti célkitűzéseit, kezdeményezőit, terjesztőit, elhallgatták, a Kárpát-medencei Rovásírás Verseny és Műveltségi Találkozókon 2000-2011-ig használt, Forrai Sándor hagyománykövető rovásbetűinek újfajta szabványosítását indították el. 

Kérem minden magyar nemzettársamat, hogy a jelenlegi súlyos helyzetben pártpolitikai szólamok helyett nemzetpolitikai megfontolással cselekedjen! Térjen vissza a táblaállítások eredeti szemléletéhez és jelezze újabbak felállítását, hiszen azokkal is erősíthetjük Magyarországtól elszakított székely nemzettársainkat. Bebizonyosodott, és ez igen lényeges szempont, hogy ebben kizárólag a hagyománytisztelet lehet segítségükre. 

2012-ben felvetettem Erőss Zsolt hegymászónak, hogy tűzzön ki rovásfeliratos székely zászlót egy általa meghódított csúcsra. Örömmel fogadta, így zászlójára rákerült a Székelyföld felirat rovásírással. Bízzunk benne, hogy előbb-utóbb a világ tetején fog lengeni! Mellékelem a zászló fényképét. 

Kérem a jó Istent, hogy a mostani harcban is álljon székely-magyar testvéreink mellé! 
2013. február 8. 

Köszönettel és tisztelettel: 
Szakács Gábor 
a Forrai Sándor Rovásíró Kör elnöke 
és Friedrich Klára rovásírás oktató, kutató 

Fényképek: 

 
1. Borsos Géza a Gyergyócsomafalvi rovásfelirattal. 

 
2. Erőss Zsolt zászlója (A két képet készítette Friedrich Klára) 

 
3. Táblaavatás székely zászlóval Ipolynyéken (Felvidék)

*** www.nemzetihirhalo.hu *************