Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 11., hétfő

16.425 - Kutasi József Antal > Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Joguk van tudni (+videó


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2013. február 11. 14:18
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-02-11
2012 a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium számára a gyermekbarát igazságszolgáltatás éve volt. A jogtudatosság erősítése továbbra is kiemelt feladat, ennek érdekében indul útjára az „Osztályfőnöki óra-program", melyről Mihalovics Péter miniszteri biztos közöl részleteket. Kiemelt cél idén is, hogy bűncselekmények gyermekáldozatai, akik az igazságszolgáltatással kapcsolatba kerülnek, ne váljanak ismét áldozattá – ezt már Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes mondta egy sajtótájékoztatón.
Gombold újra! Közép-Európa: regionálissá bővült a pályázat

A visegrádi négyek (V4) országainak tervezőit szólítja meg a Gombold újra! Közép-Európa. A harmadik alkalommal kiírt öltözéktervezési pályázat eredményhirdetése június 8-án a Central European Fashion Days keretében lesz Budapesten. Az esemény keddi budapesti sajtótájékoztatóján ott volt Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Már több mint nyolcezren jelentkeztek a Tudásod a jövőd! képzéseire

Már több mint nyolcezren jelentkeztek a Tudásod a jövőd! informatikai vagy nyelvi képzéseire – közölte a a programgazda Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) kedden az MTI-vel.

Egységesül a vezetői engedélyek megjelenése az Európai Unióban

Egységesül a vezetői engedélyek megjelenése az Európai Unióban. Az új szabályoknak megfelelően már Magyarországon is új típusú jogosítványokat adnak ki. Közlemény.

Akadálymentesítési programot indít a közszolgáltatásban a kormány (+videó)

Akadálymentesítési programot indít a közszolgáltatásban a kormány; a cél az, hogy a kormányablakok és a kormányhivatalokhoz tartozó szervezetek ügyfélszolgáltatásai könnyen elérhetőek legyenek a fogyatékkal élők, illetve az idős emberek és a kismamák számára – jelentette be Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón, melyet jeltolmács is segített.

Elektronikus jelentkezés egyetemre – akár fél óra alatt a Kormányablakban

Kormányablakban ügyfélkapun keresztül bárki beadhatja jelentkezését felsőoktatási intézményekbe március 1-jéig. Az országban 29 helyszínen munkanapokon reggel 8-tól este 8-ig várják az ügyintézők mindazokat, akik élni szeretnének az online jelentkezés lehetőségével. Közlemény.

Joguk van tudni (+videó)

2012 a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) számára a gyermekbarát igazságszolgáltatás éve volt. A jogtudatosság erősítése továbbra is kiemelt feladat, ennek érdekében indul útjára az „Osztályfőnöki óra-program". Mihalovics Péter miniszteri biztos a kormany.hu-nak beszélt a részletekről.

A bűncselekmények gyermekáldozatai ne váljanak ismét áldozattá!

Kiemelt cél, hogy bűncselekmények gyermekáldozatai, akik az igazságszolgáltatással kapcsolatba kerülnek, ne váljanak ismét áldozattá – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter pénteken Kecskeméten, sajtótájékoztatón.

Pályázatok külhoni magyaroknak

A Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. évről évre kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy a külhoni magyarság számára elérhető pályázati források minél hamarabb hozzáférhetőek legyenek. Közlemény.