Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. április 7., hétfő

18.586 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > A mindenkori közigazgatásnak alázatot kell mutatnia a polgárok felé


Feladó:
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dátum: 2014. április 7. 12:37
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2014-04-07
A szétaprózódott, sok szempontból szakmailag is megingott önbizalmú közigazgatás, amely 2010-ben jellemző volt, mára egy szakmailag, erkölcsében és hivatástudatában is megerősödött testület lett – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az új, okmányirodai funkciókat is ellátó dunaújvárosi kormányablak pénteki avatóünnepségén. Heti hírlevelünkben olvashat továbbá a Nemzeti Kiválóság Programról, valamint a pedagógusok számára induló ingyenes továbbképzésről, melynek célja a bűnelkövetés és az áldozattá válás elleni prevenciós ismeretek bővítése.
A mindenkori közigazgatásnak alázatot kell mutatnia a polgárok felé

A mindenkori közigazgatásnak alázatot kell mutatnia a polgárok felé, hiszen "mi a polgárokat szolgáljuk" - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a veszprémi járási hivatal átadó ünnepségén csütörtökön.

A közigazgatás szakmailag, erkölcsében és hivatástudatában is megerősödött

A szétaprózódott, sok szempontból szakmailag is megingott önbizalmú közigazgatás, amely 2010-ben jellemző volt, mára egy szakmailag, erkölcsében és hivatástudatában is megerősödött testület lett – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter az új, okmányirodai funkciókat is ellátó dunaújvárosi kormányablak pénteki avatóünnepségén.

Példaként kell állítani a kommunizmus üldözöttjeit

Példaként kell állítani a kommunizmus üldözöttjeit a társadalom elé, mert ők szembe mertek szállni a diktatúrával - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára pénteken Budapesten, a Gellért konferenciák – Előadások a kommunizmus bűneiről című könyv bemutatóján.

Majdnem 7 milliárd forint jut a kiválóság programban kutatóknak és felsőoktatási dolgozóknak

A kormány európai uniós forrás bevonásával 6,75 milliárd forintot fordít a kutatók és a felsőoktatásban dolgozók támogatására a Nemzeti Kiválóság Programban - mondta Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára csütörtökön Budapesten.

Fogyatékosügyi szervezetek képviselőit fogadta az igazságügyi államtitkárság

Répássy Róbert igazságügyért felelős államtitkár és Gáva Krisztián közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkár a mai napon az Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek (ÉTA) és Alapítványok Országos Szövetségének, valamint az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) képviselőit fogadta. Az egyeztetés tárgya a résztvevő szervezetek által képviselt személyek gondnokság alá helyezésével kapcsolatos jogalkalmazási tapasztalatok megvitatása volt. Közlemény.

Ingyenes továbbképzés pedagógusoknak az igazságszolgáltatásról és a bűnmegelőzésről

Ingyenes akkreditált továbbképzés indul pedagógusok számára szeptembertől, amellyel a jog világát és az igazságszolgáltatás működését ismerhetik meg a képzésre jelentkezők. A cél az, hogy a pedagógusok elsajátíthassák mindazt a tudnivalót, amellyel elő tudják segíteni a fiatalok jogtudatosítását a nevelőmunkájuk során, valamint hatékonyabban tudjanak közreműködni a bűnelkövetés és az áldozattá válás elleni prevenciós munkában. Közlemény.

Sikerrel zárult a gyermekbarát meghallgató szobák használatához kapcsolódó rendőrképzés

Lezárult a gyermekbarát meghallgató szobák használatához kapcsolódó rendőrképzés a fogyatékossággal élő bántalmazott gyermekek kihallgatására című program. Közlemény.

Hatalmas kulturális komplexum épül Kínában magyar tervek alapján

Magyarország olyan kulturális értékeket és szakmai know-how-t képvisel, amelyre Kínában egyre erősebb igény mutatkozik - mondta Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a kínai-magyar kulturális kapcsolatok erősödéséről szóló csütörtöki sajtótájékoztatón a Művészetek Palotájában.

Zárul az idei Erzsébet Talentum Program

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 2013-ban Erzsébet Talentum Program néven tehetséggondozó programot indított, amelyen 100 gyerek vesz részt. Tizenkét témakörben: hat sportág – birkózás, ökölvívás, cselgáncs, kosárlabda, labdarúgás és öttusa – mellett az alkotó- és képzőművészet, a formatervezés, a színjátszás, a népművészet és néptánc 7-17 éves ifjú tehetségeit választották ki az Erzsébet-táborok szakmai vezetői a nyári táborokban nyújtott teljesítményeik alapján.