Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 16., szerda

714 - Az, hogy Magyarország - és a magyarok - bíborosa, magyar főpap, ilyen, románokat, szerbeket, szlovákokat és a magyarországi antimagyarokat is megszégyenítő kijelentést tegyen, egyszerűen hihetetlen, vérlázító!

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: péntek, 2008. április 11. 21:34
An: Kutasi József
Betreff:
Tévedés ne essék, én katolikus keresztény vagyok…

 

Kérdés, Erdő Péterhez

Egyszerű a kérdésem. Nemrég úgy értesültem, hogy Ön kikelt magából, amikor a Csángó Magyarok magyarnyelvű misézésével és magyar püspök kinevezésével kapcsolatban kérdezték. Ön azt mondta, nagyon ingerültem, magából kikelve, hogy a csángók nem magyarok, csak magyarul beszélő románok. Ez a hír olyan megdöbbentő volt, hogy nem akartam hinni.

Ez azért is megrázó, mert sok emberbe az a gondolat fészkel be, hogy a Vatikán is azért nem adott évszázadok alatt magyar papokat a csángó magyaroknak, mert ott is a magyarság ellenségei üldögélnek?

Tévedés ne essék, én katolikus keresztény vagyok, de azért nem fejbólogató, ájtatoskodó. Az egyházam legfelső vezetőitől is elvárom, hogy tisztességesek, igazak legyenek, ne Jakubinyis, Marfis módon (v)iszonyuljanak ehhez a sokat szenvedett és a mai napig irgalmatlanul elnyomorított nemzethez, ne álljanak be a magyarság ellenségeivel egy dudát fújni!

Az, hogy Magyarország - és a magyarok - bíborosa, magyar főpap, ilyen, románokat, szerbeket, szlovákokat és a magyarországi antimagyarokat is megszégyenítő kijelentést tegyen, egyszerűen hihetetlen, vérlázító!

Annak az embernek, aki a magyarság bíborosa és ilyen magyarságellenesen, eléggé el nem ítélhető módon nyilatkozik, azonnal el kellene hagynia azt a "bársonyszéket, amely a magyarságért, a tisztességéért, nemzetéért valo kiállásáért szenvedett, a sátánfajzatok börtöneit megjárt, szentéletű, igaz magyar Mindszenty József hercegprímásunkat megillette, annak idején! Mert nem méltó arra, hogy Magyarország legfőbb papi vezetője legyen, a szívében és lelkében idegen és idegen érdekeket szolgál!

Én nagyon remélem, hogy Ön nyilatkozni fog, hogy választ ad az egész nemzetnek, ebben a kérdésben, mert nagyon sokan hallották, olvasták a fent leírt, állítólagos csángómagyarok elleni kirohánását és egy ilyen, az emberek lelkében kétségeket ébreszt! Mindenképpen romboló, káros, az egész egyházra nézve is! Így a "mundér becsülete" is érdekelt ebben!

Egyben azt is remélem, hogy ez a megnyilatkozás nem történt meg és továbbra is a megfelelő tisztelet és szeretet övezheti nemzetünkért történő munkálkodását!

Pásztorfi István
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------