Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. május 3., szombat

847 - Kövér László: Magyarországon szűk, kommunista gyökerű klikk bitorolja a hatalmat, amely tönkretette az országot.

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: szombat, 2008. május 3. 18:43
An: Kutasi József
Betreff:
Magyar Polgári Párt (MPP)

 

Kövér: Erdélyben is megérett az idő a változásra, akárcsak Magyarországon

2008. május 2. 17:22 MTI

Erdélyben megérett az idő változásra, akárcsak Magyarországon - jelentette ki Székelyudvarhelyen Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke, aki részt vett a Magyar Polgári Párt (MPP) országos kampányindító rendezvényén. Kövér szerint Magyarországon szűk, kommunista gyökerű klikk bitorolja a hatalmat, amely tönkretette az országot.

A romániai helyhatósági választások előtti kampánynyitón jelen volt még Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke, valamint Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke. Tőkés László európai parlamenti képviselő levélben üdvözölte a résztvevőket.

Szász Jenő, az MPP elnöke szerint a romániai magyar közösség változást akar, ugyanis 1990-ben egymillió erdélyi magyar voksolt és hitt abban, hogy létezhet tisztességes magyar közképviselet, 2007-ben viszont már csak 450 ezer ember szavazott magyar jelöltekre.

Szász bírálta a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ), amelynek azt kívánta, hogy sikeresen újuljon meg, mert az MPP csak egy új szervezettel tud összefogást teremteni. Hangoztatta: az a szándékuk, hogy szilárd nemzeti és keresztény alapokon nyugvó, romániai országos érdekképviseletre és kárpát-medencei magyar együttműködésre egyaránt alkalmas, korszerű európai regionális pártot építsenek.

Az MPP 3085 önkormányzati képviselő- és 133 polgármester-jelöltet indít a június első vasárnapján sorra kerülő megméretésen. Hargita, Kovászna, Maros és Szilágy megyében tanácselnök-jelölteket is versenybe küldött. Az eseményen elhangzott az MPP Sólyom a Hargita felett című kampánydala is.

http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/KoverLaszloErdelyben.jpg