Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. május 10., szombat

870 - Október 23. Bizottság Alapítvány - Kérem, kis összeggel járuljanak hozzá a munkánk eredményességéhez!

Von: Szöőr Anna [mailto:szoor.kavassy@hu.inter.net]
Gesendet: szombat, 2008. május 10. 15:10
An: Kutasi József

 

Tisztelt Támogatónk!

 

Az Október 23. Bizottság Alapítvány pártoktól függetlenül, szigorúan szakmai alapon végzi a munkáját, ezért függetlensége megtartása végett rászorul a civil társadalom anyagi és erkölcsi támogatására. Mint arról a www.oktober23bizottsag.hu honlapon ön is meggyőződhet, korábbi vállalásainkat maradéktalanul teljesítettük, elsősorban támogatóink jóvoltából. Köszönjük, hogy ön is hozzájárult a civil társadalom építéséhez  

 

Az Október 23. Bizottság Alapítvány négy fontos célt tűzött maga elé a következő időszakra:

 

1.         Ahogy a sajtóból nyomon követhető, az Civil Jogász Bizottság a Szociális Fórum és a Szociális Parlament részeként is, igyekszik eltéríteni a kormányt hibás egészségügyi és szociális intézkedéseinek végrehajtásától - sok területen eredményesen. Az alapítvány kivizsgálja az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet bezárása körülményeit, ezen túlmenően lehetőségei szerint megpróbálja elérni, hogy az OPNI ismét fogadjon betegeket, illetve hogy létrejöjjön egy módszertani központ. Jogvédő tapasztalataival igyekszik megakadályozni az Országos Addiktológiai Intézet bezárását. Az Alapítvány a jelenleg el nem látott betegek sorsának nyomon követésével szándékozik bizonyítani, hogy szükség van az ideg- és elmegyógyászati intézmények fenntartására. Tudjuk, hogy sok beteg az utcán, hajléktalanul tengődik, napi megélhetési problémákkal küszködik.

 

Az Alapítvány az intézménybezárások következtében elkövetett emberi jogsértésekre vonatkozóan riport pályázatot ír ki, amelyben újságírók és civilek egyaránt részt vehetnek, és amelynek témája: az intézmény bezárások hatása a pszichés sérültekre.

 

2. A Civil Jogász Bizottság továbbra sem feledkezik meg a határon túli területek magyarságáról, következetesen továbbviszi a „Benes petíció" átadásával beindított tiltakozó akciót. A berni kisebbségvédelmi iroda felvállalta a magyarverésekkel és az ingatlanokkal kapcsolatos jogsértések regisztrációját és tömegkommunikációját.  Megfelelő jogszolgáltatással, valamint a határon túli ügyvédjelöltek „örökbefogadásával" az alapítvány elősegíti, hogy ezekben az ügyekben méltányos döntések szülessenek.

 

3. Az Alapítvány rövidesen mozgalmat indít a hatályos törvényeket kijátszó ál-földszerződések felderítésére, amelyekkel a magyar termőföldet külföldi kézbe juttatják.

 

4. Miközben egyetértünk  azzal,  hogy  a  Holokauszt túlélők megfelelő segítségben részesüljenek, méltatlannak tartjuk, hogy a kommunizmus alatt szabadság-és vagyonvesztést elszenvedett honfitársaink illetve hozzátartozóik mind a mai napig nem kaptak megfelelő kártérítést a mindenkori kormányoktól, de még csak kellő figyelmet és tiszteletet sem a közvéleménytől. Ezért jogorvoslatot keresünk, továbbá a kommunizmus áldozatainak szentelt, szerény, nem hivalkodó emléktáblákat szándékozunk országszerte elhelyezni.  Terveink szerint a táblák elkészítéséhez helyi művészeket kérünk fel, az avatáson helytörténész emlékezik a múltra.

 

Még az idén, október 23-án emléktábla felavatását tervezzük Genfben az ENSZ, valamint Brüsszelben az Európa Parlament közelében, továbbá, 2009. február 25-én Strasbourgban az Európa Parlament, és New Yorkban az ENSZ épület környékén. A mozgalom megszemélyesítője Wittner Mária. Azon leszünk, hogy a kommunista rendszerek kegyetlenségét bemutató filmeket, köztük a Hóhér vigyázz!, és a Katyn c. alkotásokat országszerte vetítsék az iskolákban, határon innen és határon túl,  továbbá az emigráció köreiben.

 

Kérjük, kisebb-nagyobb összeggel – ahogy lehetősége megengedi – támogasson bennünket céljaink elérésében. Köszönjük.

Tisztelettel:

Dr. Völgyesi Miklós                                                                  Dr. Szöőr Anna

CJB elnök                                 Október 23. Bizottság Alapítvány elnök

 

Belföldről kérjük utalni a következő számlára:

10300002-10322788-49020017 (MKB Bank Rt)

Külföldről: IBAN: HU 57, MKB Bank Rt.

1056. Budapest, Váci u. 38.,

Swift: MKKBHUHB

 

Kedves Barátaink!

Kérem, kis összeggel járuljanak hozzá a munkánk eredményességéhez!

Köszönettel:

Szöőr Anna