Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 8., vasárnap

1.959 - barikád.hu: Tatárszentgyörgy és Táborfalva rejtélye: Mi köti össze a gyilkosságot, a Gárdát és az izraeli kommandósokat?

Von: Nemzeti Hirhalo
Gesendet: vasárnap, 2009. március 8. 15:31
An: Kutasi József (094223)
Betreff:
2009-03-07 15:22 barikád.hu

Tatárszentgyörgy és Táborfalva rejtélye: Mi köti össze a gyilkosságot, a Gárdát és az izraeli kommandósokat?
2009-03-07 15:22 barikád.hu

2007 végén megtartja első, történelmi jelentőségűvé lett felvonulását a Magyar Gárda, amely miatt az egyesületet első fokon feloszlatják. Tatárszentgyörgyön. 2009 elején brutális kegyetlenséggel meggyilkoltak egy 5 éves cigány kisfiút. Tatárszentgyörgyön. Rá néhány napra titokzatos körülmények között - hősugárzó miatt állítólag - leég egy cigány család háza. Tatárszentgyörgyön. Mindezekben a napokban pedig az interneten elkezd keringeni egy homályos híradás, 4600 állig felfegyverzett izraeli katonáról és 100 ezer ember lakhatására alkalmas "konténerváros" felállításáról. Hogy hol? Táborfalván, néhány kilométerre Tatárszentgyörgytől.

Persze lehet, hogy mindez csak véletlen. Ebben az esetben minden további sor feleslegesen íródott, és a barikád.hu kedves olvasója tekintse azt pusztán fikciónak. Az egy más kérdés, hogy én nem hiszek a véletlenekben, ilyen szintű ügyek ilyen rövid időn belül pedig nem szoktak egybetorlódni egy Tatárszentgyörgy típusú kis falvacska életében.

Mik a tények? A Gárda Tatárszentgyörgyön tartotta Magyarország történetének első, cigánybűnözés ellen szervezett demonstrációját. Addig nagyobbrészt azt sem tudtuk, hogy ez a község létezik. Az is tény, hogy a Fővárosi Bíróság számára ez a felvonulás adott lehetőséget arra, hogy a Magyar Gárda Egyesületet első fokon feloszlassák. Az is tény, hogy valakik, akik - gyors elmenekülésükből kiindulva - a környéket feltűnően jól ismerhették, sörétes fegyverrel agyonlőttek egy fiatal cigány férfit és óvodáskorú gyermekét. Tény, hogy egy cigányok lakta ház leégett. Tény, hogy Táborfalván - amely ugye Tatárszentgyörgy közvetlen közelében fekszik - komoly katonai támaszpont van. Érdemes elolvasni, mit ír a honvedelem.hu 2008. májusi cikke: "A 2. harcanyagraktár ugyancsak a közelben, Táborfalván található. Itt egyébként - összesen két objektumban - elsősorban a Magyar Honvédségben rendszeresített rakétákat őrzik, de természetesen más típusú lőszerek is megtalálhatók a táborfalvai raktárépületekben. Infrastruktúráját tekintve egyébként ez a raktárbázis a legmodernebb, hiszen az egyik objektuma az 1970-80-as években épült és a Budapest-Kecskemét vasúti fővonalról közvetlen mellékvágány vezet be a laktanyába."

Mik a kérdések? A Cozma-gyilkosság a cigánybűnözés ügyének falát végleg lerombolta. Jelenleg a gazdasági válság után ez az ország második legakutabb problémája. Elég furcsa, hogy egy példátlanul durva gyilkosság - egy menekülő cigány kisfiút agyonlőnek - éppen akkor történik meg, amikor a cigányság bűnözői rétegeinek védelmezői is kénytelenek voltak elismerni, hogy baj van. A tatárszentgyörgyi gyilkosság ugyanis lehetőséget teremtett arra, hogy a balliberális oldal a cigányságbűnözés megoldásáról - amely mögött már szinte mindenki felsorakozott - elterelje a figyelmet, és a média ismét a rasszizmus terjedéséről beszélhessen. Mohácsi Viktória a veszprémi késelőket gyilkosok helyett már-már az etnikai előítéletesség áldozataiként állíthatta be. Kérdés tehát, hogy kik gyilkoltak ilyen állati kegyetlenséggel? Miért pont most, miért, és kinek az érdekéből? De a legfurcsább, hogy miért Tatárszentgyörgyön? Amely község neve összeforrt a Gárdával. Talán pont ezért? Hiszen így minden egyes híradás - a rágalmazást ügyesen kikerülve - tehet egy óvatos összemosást a gyilkosság és a Gárda közé. Kérdés az is, hogy mi zajlik Táborfalván? Ha igaz a hír, miért nincs rá bizonyíték? Ha nem, akkor miért nem egyértelmű a cáfolat? A polgármester tagadó levele elég vérszegény...

Végül mik a félelmeim? Ami Tatárszentgyörgy és Táborfalva környékén történik a még nem ismert tényektől - a gyilkosok személye, az izraeli katonai jelenlét - függetlenül is minden bizonnyal titkosszolgálati akció eredménye. Amennyiben a gyilkosok valóban etnikai indítékból öltek, akkor valaki jól megvezette őket, hiszen nem egy maffiavezért, hanem egy kisfiút gyilkoltak meg. A sok kérdőjelből kifolyólag azonban a gyilkosság az évekkel ezelőtti szlovák titkosszolgálat által mozgatott magyarországi robbantásokkal mutat hasonlóságot. Az eset durvasága, az időpont és a helyszín megválasztása irányított jellegűnek tűnik, amelynek hátterében sok minden állhat. Egy államcsőd felé tartó ország társadalmi stabilitásának lerombolása, egy etnikai polgárháború szítása, a cigánybűnözés ügyéről való figyelemelterelés, vagy bármi más.

A Táborfalvával kapcsolatos hírek is egyértelműen gerjesztettek. Ha valóban van itt titokban 4600 izraeli kommandós, azok jelenléte döbbenetes és nyilvánvaló. Ha nincs, akkor a híresztelés célja nem lehet más, mint hogy megint zavart keltsen, valamiről elterelje a figyelmet. Vagy akár az, hogy a radikális nemzeti oldal kíváncsi tagjait a környékre csalja, Tatárszentgyörgy környékére, és ha valamelyikük éppen egy terepjáróval megy, akár könnyen a gyilkosság legfőbb gyanúsítottjává is válhat.

Nem tudom, ki emlékszik még 2001 nyarának végére? Akkor Izrael helyzete az ENSZ-ben és a világ különféle fórumai előtt egyre tarthatatlanabbá vált. Az egész világ követelte a független Palesztin államot, az izraeli-amerikai diplomáciát rendre megszégyenítették. Az EU-n belül is egyre határozottabb volt az Izrael-ellenes lobbi. Az arabok ügye feltűnően jól állt. Ekkor, mint derült égből a villámcsapás érkezett a szeptember 11-i repülőgépes merénylet. Az USA meghirdette a terrorizmus elleni globális háborút, Palesztina ügyéből pedig láttuk, mi lett. Valami hasonló zajlik itt nálunk kicsiben...

zsaru

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------