Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 12., csütörtök

1.980 - Ifj. Hegedűs Loránt, A Hazatérés Temploma lelkésze: Közlemény!

Von: Opus-Stone
Gesendet: csütörtök, 2009. március 12. 10:47
An: Kutasi József
Betreff:
KÖZLEMÉNY

 

Az MTI részére Kocsis Márta zsinati jogtanácsos által a mai napon adott nyilatkozattal kapcsolatosan az alábbiakat hozom az egyházi és világi közvélemény tudomására:

 

1) Az ellenem felújított koncepciós eljárásban a továbbiakban személyesen nem vagyok hajlandó részt venni, még a látszatát is elkerülve az egyházi eljárásjogot és az evangéliumi értékrendet megcsúfoló színjáték statisztaként történő igazolásának.

 

2) A Zsinati Bíróság mostani, jogerős felmentésemet hatályon kívül helyező statáriális jellegű eljárása felveti, nem kíván-e a Zsinat "pallosjogot" biztosítani a panaszos zsinati elnökségnek. Mindez rendkívüli módon "meggyorsíthatná" a kommunista diktatúra idején az egyházi személyek kollaborációjának Dr. Bölcskei Gusztáv püspök-zsinati elnök részéről meghirdetett dicséretes feltárását, különös tekintettel egy bizonyos "Téglássy" fedőnevű ügynök aktájának nyilvánosságra hozatalára.

 

3) Végül pedig Kocsis Márta zsinati jogtanácsos jobban tenné, ha nem az én kijelentéseimet minősítgetné, hanem édesapjáét, Bölcskei püspök elődjéét, Kocsis Elemérét, aki 1956-ot "Ige elleni lázadásnak" minősítette. (Mindezt még teológushallgatóként hoztam nyilvánosságra annak érdekében, hogy ilyen ember ne állhasson az 56-os mártírok koporsójánál azok újratemetésekor.)

 

Budapest, 2009. március 11.

 

        Ifj. Hegedűs Loránt

        A Hazatérés Temploma lelkésze

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------