Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 16., hétfő

2.038 - Budapest, 2009. március 15. A Bazilikától békésen hazafelé tartó tömeget minden indok nélkül könnygázzal lefújták, ütötték-verték a vétlen embereket.

Hungária Televízió honlapján!

a Televízió ízió honlán! Hungária Televízió honlapján!nHungária Televízió

Közlemény

 

2009-03-16: Politika

A Független Újságírók Szövetsége megdöbbenve és mélységesen felháborodva értesült arról, hogy a Rendőrség a sajtószabadságot súlyosan megsértve tettlegesen bántalmazta újságíró kollégáinkat!

A  Bazilikától békésen hazafelé tartó tömeget minden indok nélkül könnygázzal lefújták, ütötték-verték a vétlen embereket. Jutott bőségesen a könnygázból a Nemzeti Jogvédő Alapítvány két jelen lévő ügyvédjére , Morvai Krisztinára és Gaudi Nagy Tamásra is. Brutalitásukat  bizonyítja, hogy Morvai Krisztinát többször megütötték, megrugdosták. Csupán annak köszönheti, hogy  súlyosabb bántalmazásukat elkerülte, hogy a körülötte állók közrefogva igyekeztek megvédeni Őt.

A Nádor utcánál  orvul rátámadtak újságíró kollégáinkra, hiába mutatták fel igazolványukat. V.Erika kolléganőnket  férfi rendőrök megmotozták,  táskáját kiborították.  Sz.Ferenc szívbeteg kollégánkat  ütlegelték, kezét majdnem eltörték.

Az eseményről fényképfelvételek készültek.

Kérjük a Magyarországon működő valamennyi újságíró szövetséget, hogy  velünk együtt lépjenek fel a rendőri brutalitások ellen. Kollégáinkat hivatásuk teljesítése közben  bántalmazta az a  Rendőrség, akinek kötelessége lenne az állampolgárok védelme, a törvények betartása!

Kérjük külföldi tudósítóinkat, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a világ minden táján értesüljenek az emberek  a magyarországi eseményekről. Arról, hogy  az ország vezetése, a rendvédelmi szervekkel egyetértésben, velük együtt,  a törvényeket átlépve tiporják sárba  az emberi jogokat, veszik semmibe a sajtószabadságot

Független Újságírók Szövetsége

----------------------------------------------------------------------------------