Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. május 1., péntek

2.433 - Szakáll Tamás: Neufeld József Úr dicséretére szolgál az, hogy sok-sok év külföldi élete és idegen nyelvterületen ilyen szépen megtartotta magyar nyelvét!

Von: Szakáll Tamás
Gesendet: péntek, 2009. május 1. 13:27
An: Kutasi József
Betreff: 2.398 - Neufeld Róbert, Író és közgazdász, Svédország: De a jólét legtöbb bizonyítéka csak egyfajta kölcsön árán lett elérhető, és ez az, amit most az ország, a nép olyan keservesen kell megfizessen.

 

Tisztelt Kutasi József Úr!

 

Neufeld József Úr dicséretére szolgál az, hogy sok-sok év külföldi élete és idegen nyelvterületen ilyen szépen megtartotta magyar nyelvét! Másrészt azonban sajnos nyilván csak a hivatalos sajtóból, rádióból,Tv-ből ismerheti a magyar jelent, mert a valóság attól igencsak távol álló.

 

Az elmúlt 20 évben még az általa is megélt Rákosi-banda rémuralmához képest is mélyebbre került az ország! Nem is beszélve a Kádár- fasizmusról-amit nyilván már csak hírből ismer ugyancsak. 90' óta a magyarságot olyan mértékben egymás ellen uszítják, megosztott lett, olyan mértékben eltávolodott a keresztény hittől, polgári és társadalmi erkölcse olyan mélyre süllyedt, ami a híradásokból nem érzékelhető, hogy az elmúlt több,mint 64 év óta (mióta a muszkák bejöttek!) nem volt! Ehhez képest az anyagiasság,életszínvonal messze másodlagos!

 

Elnézést a keserű gondolatokért, de bennem a leírtak- és már érzem szót, folyamatosan-ezt váltották ki!

 

Tisztelettel Szakáll Tamás

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------