Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. június 2., kedd

2.663 - Magyarok Szövetsége: Zürichi tárgyalások

Forrás: Magyarok Szövetsége http://www.karpathaza.net/node/872

Zürichi tárgyalások

A napokban találkozott a Magyarok Szövetségének küldöttsége a zürichi Kantonális parlament képviselőjével Zürichben. A találkozón áttekintették a két ország aktuális problémáit nemzeti és nemzetközi tekintetben. Az eszmecserén sor került a svájci parlamenti képviselők és a Magyarok Szövetsége képviselői közötti találkozó megszervezéséről…

Magyarország a legrosszabb öt évét tudja maga mögött, ami az Európai Uniós csatlakozás idejével egybevág. Sokak számára nyilvánvaló, hogy a csatlakozás nem az ország előnyére, hanem hátrányára vált. Több kérdőjel van maga a csatlakozás, és még több a 2008-ban, 2/3-os többséggel az Országgyűlés által megszavazott Lisszaboni szerződés aláírása körül.
A szerződés nem került lefordításra, és az ország polgárait nem kérdezték meg, akarják-e ezt a szerződést az eddigi tapasztalatok alapján.

A zürichi Kantonális parlament képviselője elmondta, a svájciak nagyon örülnek, hogy az ország nem csatlakozott az EU-hoz, és mindent meg fognak tenni azért, hogy az Európai Unió a jelenlegi felállással ne tudja Svájcot is „bekebelezni”. Mindenképpen más alapszerződésekre van szükség, egy Konföderatív Európa jelenheti a megoldást.

Megállapodás született arról, hogy nagyon rövid időn belül megszervezésre kerül a svájci parlamenti képviselők csoportja és a Magyarok Szövetsége képviselői közötti találkozó.

A két legjelentősebb svájci magyar szervezet vezetői, Szennyessy László, a Zürichi Magyar Egyesület és a Svájci Magyarház Alapítvány elnöke, valamint Böröcz József, a Svájci Keresztény Magyar Munkavállalók Szövetségének elnöke üdvözölte a Magyarok Szövetsége kezdeményezését.

Köszönjük minden egyes hazafias érzelmű szervezőnek, aki hozzájárult ahhoz, hogy a Magyarok Szövetségének küldöttsége Svájcban találkozhasson a lehető legtöbb magyar emberrel. A sikeres előadások Baselban, St.Gallenben és Bernben az ő sikerük is.

Örömmel nyugtázzuk, hogy a Magyarok Szövetsége által meghirdetett magyar megújulás hallgató fülekre és tettre kész kezekre talált Svájcban is.

Varga László

-----------------------------------------------------------------------