Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. június 5., péntek

2.700 - Audie Rácz Era: HÍR: Fidesz: "mentőöv" a bajba került lakáshiteleseknek > Az isten mentsen meg minket a FIDESZ segítségétől!

Von: SzRTI

Gesendet: Freitag, 5. Juni 2009 19:59
An: Kutasi József

Betreff: Majd a FIDESZ...! Majd a FIDESZ????

 

Audie Rácz Era

Majd a FIDESZ! Majd a FIDESZ???

 

HÍR: Fidesz: "mentőöv" a bajba került lakáshiteleseknek

Az isten mentsen meg minket a FIDESZ segítségétől!

Vajon egyszer, megérjük-e, hogy olyan vezetőink, szolgáló politikusaink lesznek, akik értenek is ahhoz, amit vállaltak, vagy legalábbis megpróbálnak mielőbb felnőni a vállalt feladatukhoz? De addig is leglább kárt nem okoznak amíg sürgősen nem tanulták meg a munkát és nem ismerték meg a megoldandó feladatot.

Nem is értem, hogy a FIDESZ az elmúlt néhányév után miért tart még mindig ott, hogy, ha már nincs tisztában a bajokkal és azok okaival, legalább megkérdezné azokat, akik a bőrükön szenvedik el, és saját kárukon okosodnak ki?

Ha a Fidesz ezt tette volna, ahelyet, hogy megmondta a "tutit", akkor tudná, hogy a lakáshitelek törlesztése nem csak a "devizásoknak" okoz gondot. Hanem mindazoknak, akiknek már nincs annyi havi jövedelme, mint amikor  hosszas kalkulálás, alkudozás során sikerült megállapodniuk a törlesztő részlet nagyságában. És ez igaz minden más, 2 -3 évesnél hosszabb lejáratú kölcsönt felvevő hitelesre is!

Akkor még az állampolgár nem gondolta, hogy a fizetéseket befagyasztják, majd csökkentik is. És hogy a  munkanélküliség ugrásszerűen növekedni fog. Akik meg tudták, azok mélyen hallgattak erről, sőt! még "kábították" is sőt "megvezették" a hitelest. Miért is ne! ők már tudták, pár év, és újra nagyot nyernek.

Az meg, hogy hullák szegélyezik az útjukat, eddig sem igen izgatta se a politikusokat, se a banárokat, se a multikat!

A Fidesz, ha komolyan gondolná, hogy segítséget ad a hiteleseknek, akkor nem az önkormányzatok kezébe játszaná át a lakásokat! Esetleg elgondolkozhatna azon, hogy a bankok, akik eddig vidáman "nyerészkedtek", sőt a "rossz tulajdonos" állam tőkésítgeti és segíti ki (sic!) őket ha kell, no persze mindig a lakosság kárára, most talán nyúljanak a zsebükbe, és az érdemtelen haszonból fedezzék az általuk okozott károkat!

A lakáshiteleseknek, nem további kölcsönökre van szüksége, hanem tisztességes megélhetést adó, törvényes munkalehetőségre!

Aztán meg az évek óta befizetett összeggel mi lesz?!

Ha szerencséje van a hitelesnek, a volt tulajdonosnak, akkor újabb lakáskölcsönbe verve magát kezdheti előről az egész lakásvásárlási procedúrát, újabb hitelfelvételt? - Ez ugyan megint kinek a hasznára és kinek a kárára szolgál majd?! Hát persze, hogy ugyanazokéra, mint eddig, sőt még az önkormányzatok is becsatlakoznak a volt hiteles no meg az összes állampolgár fejésébe!

Miközben se a hiteles, se a többi munkás (legyen az értelmiségi, közalkalmazott, kis vállalakozó) megtakarítani  már nem tud, sőt a volt saját lakása, háza után fizetheti a törlesztő részletnél nem sokkal kevesebb bérleti díjat. Ráadásul ismerve az önkormányzatokat, még a fenntartási, és felújítási munkákat is a tisztelt bérlőre hárítják, vagy csak egyszerűen nem csinálják meg!

Mi ez? Megvezetés?

Amikor ilyeneket nyilatkozik a jövendő kormányzópárt, akkor rá kell ébredni arra, hogy alig valamivel károsabb az országra nézve, mint a mostaniak.

Már pedig a mostani 3-as nagy koalícióról bártan elmondhatjuk, olyanok, mint az alkohol: "ÖL, BUTÍT, NYOMORBA DÖNT!"

Szabad Riport Tudósító Iroda  Audie Rácz Era

-----------------------------------------------