Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. december 2., szerda

4.038 - December 5., Kossuth tér: Újabb négy csatlakozó szervezet!

Von: MVSZ Sajtószolgálat
Gesendet: szerda, 2009. december 2. 00:27
An: Kutasi József
Betreff: december 5., Kossuth tér: Újabb négy csatlakozó szervezet

Újabb négy szervezet, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006, a Hegyvidéki Trianon Társaság, A Nemzet Emlékezés Harangja Alapítvány, valamint a délvidéki Magyar Polgári Szövetség csatlakozott a 2004. december 5-i népszavazás ötödik évfordulóján sorra kerülő emlékező nagygyűléshez.

A Jobbik nevében Szegedi Csanád, európai parlamenti képviselő, az Új Magyar Gárda nevében pedig Kiss Róbert, országos főkapitány mond ünnepi beszédet.

Az elcsatolt területek magyar nemzeti közösségeinek képviseletében is lesz egy-egy felszólaló: a felvidéki magyarok nevében Fuksz Sándor, a Magyarok Világszövetsége Felvidéki Országos Tanácsának elnöke, a délvidéki magyarok nevében Rácz Szabó László, a Magyarok Világszövetsége Délvidéki Országos Tanácsának elnöke szólal fel. Az erdélyi magyarokat képviselő szónok tekintetében még folyik az egyeztetés.

A rendezvény főszervezői, Hompoth Zoltán és Gyetvay György a rendőrséggel megállapodtak, hogy a szónoki emelvényt az Alkotmány utca Kossuth téri torkolatába helyezik el, arccal az Alkotmány utca felé. A Kossuth teret egész hónapra lefoglalta a Bajnai-kormány.

Budapest, 2009. december 1.                                                           MVSZ Sajtószolgálat

-------------------------------------------------------------------------------