Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. szeptember 15., szerda

6.478 - Budaházy György és két sorstársa szabadulásáért tüntettünk közel kétezren a Kossuth téren.

From: Dr. Somogyfoki György

Date: 2010/9. szeptember 14.
Subject: "Gyuri börtönrácsa a rendszerváltás és a magyarság kudarcát szimbolizálja."
To: jozsef@kutasi.eu



Budaházyért, a politikai foglyokért, az igazságért tüntettek a Kossuth téren

 
A Jobbik TV összeállítása:
Összefoglaló a tegnapi beszédekből:
 
 
Budaházy Györgyért, a bebörtönzött politikai foglyokért, a szabadságért és úgy általában a magyar Magyarországért tüntettek ma, a budapesti Kossuth téren. A hazafi feleségével, Budaházy Bernadettel készült interjúnkat ITT olvashatja.

A demonstrálók előtt több jobbikos képviselő is beszédet mondott. Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a mostani kormány által hangoztatott forradalom, akkor lenne valódi, ha a "politikai foglyokat" szabadon engednék, a "politikusbűnözők" pedig börtönbe kerülnének.
 
Dr. Gaudi-Nagy Tamás ugyancsak jobbikos országgyűlési képviselő a tüntetésen bejelentette, hogy Budaházy Györgyöt jelölik az Európai Tanács által meghirdetett emberi jogok díjára az elmúlt években e területen végzett a tevékenységéért. Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője azt hangoztatta, hogy bár megtörtént a kormányváltás, de addig nem lehet szabadságról beszélni, amíg Budaházy György börtönben van. A tüntetésen több mint 2000 ember vett részt; a tömegben több nemzetiszínű, árpádsávos és jobbikos zászlót is lehetett látni. A rendezvényt a rendőrség biztosította; a tüntetésen nem volt rendbontás.
Az Összefogás Budaházyért elnevezésű rendezvényt megelőzően Morvai Krisztina kijelentette: a terrorcselekménnyel vádolt Budaházy György fogvatartásának körülményei az ötvenes évek pártállami diktatúráját idézik. A politikus pénteken, a Fővárosi Bíróság épülete előtt újságíróknak azt mondta: felháborító, hogy Budaházy György és vádlott társainak ügyében ugyanazon büntetés-végrehajtási intézmények vezetői hoznak döntéseket, amelyekben 2006 őszén tömeges jogsértések történtek, s ahol emberek százait bántalmazták és alázták meg. Szerinte az elmúlt években a rendőri, az ügyészi, a bírói és a büntetés-végrehajtási szervezetben sem vizsgálták, kik a felelősei a jogsértéseknek, a "futószalagszerűen lefolytatott koncepciós eljárásoknak".
A rendezvényen több nemzeti oldalon közismert zenész is fellépett, ezzel fejezve ki együttérzésüket Budaházy Györggyel, a politikai foglyokkal és családjaikkal.
(Origó, MTI nyomán)
 
Budaházyért tüntettünk

Budaházy György és két sorstársa szabadulásáért tüntettünk közel kétezren a Kossuth téren.
Anonymous, Tue, 2010/09/14
 

Milyen forradalom az, ahol a forradalmárok börtönben vannak? – tette fel a kérdést a legtöbb szónok. Mindannyian azt hangsúlyozták, hogy a történtek nem szabad letörjenek, hanem erőt kell merítenünk, és ki kell állnunk a szabadságunkért. Addig azonban nem lehetünk szabadok, míg Budaházy György börtönben van.

A tüntetésről készült képeket ITT tekintheti meg.

http://vimeo.com/14962720

http://vimeo.com/14963805

2010. szeptember 13-án, 18 óra 15 perckor kezdetét vette az első tüntetés a „forradalom” óta. A megjelent közel 2000 ember lelkesen hallgatta a felszólalókat és a nemzeti zenekarok előadását.

Magvasi Adrián, a tüntetés egyik szervezője és levezénylője tette fel először azt a kérdést,

Magvasi AdriánMagvasi Adrián

amit az összes felszólaló megkérdezett: milyen forradalom volt áprilisban, ha Budaházy György még mindig börtönben van? Magi felhívta a figyelmet arra, hogy tovább kell vinnünk Gyuri gondolatait, és ne feledjük azt, amit a Szent Korona Rádiónak adott interjújában Gyuri egy hónapja mondott, hogy ő a mellett, hogy sokak szemében kezd szimbólummá válni, nem szabad elfelednünk az embert, a férjet, az apát, aki végre szabad levegőre vágyik, és szabadlábon a helye.

A Kugli zenekar előadásában a folyamatosan gyülekező tömeg meghallgatta a „Számmal jelzett ember” c. számot, aminek keletkezésekor (30 éve) a szerzők nem is sejtették, milyen aktualitása lesz egyszer ennek a dalnak.

Szilágyi György országgyűlési képviselő elmondta, hogy a mostani kormány által hangoztatott forradalom, akkor lenne valódi, ha a politikai foglyokat szabadon engednék, a

Szilágyi GyörgySzilágyi György

politikusbűnözők pedig börtönbe kerülnének. A Fidesznek nem szabad elfelednie, hogy annak köszönheti győzelmét, hogy vannak hazafiak, akik kiállnak a nemzetért, akik vállalják a meghurcoltatást. A Parlamentben ugye a "demokrácia" képviselői ülnek, mint például Gyurcsány vagy Lendvai, akik ugyanúgy vigyorognak, és szemrebbenés nélkül hazudnak, mint eddig. A politikai foglyok ügye túlmutat Budaházyn és társain. Ez mindenkinek saját ügye, mert bármikor sor kerülhet akármelyikünkre.

Hegedűs Lóránt, a Hazatérés Temploma lelkipásztora elmondta, hogy terroristák azok, akik

 ifj. Hegedűs Lóránt és a tüntetőkifj. Hegedűs Lóránt és a tüntetők

megszállva tartanak népeket saját hazájukban és szisztematikusan irtják ki őket. Budaházy György leplezte le a sukorói ingatlanpanamát, amiben izraeli állampolgár akart magyar földhöz jutni potom áron. Nem egyedi eset a sukorói, amikor izraeliek megpróbálják megkaparintani a magyar földet. A nemzeti ellenállás jelen pillanatban is példátlan méltósággal küzd. Útravalóként Pál apostolt idézte, aki azt írta: „Ahol az Úrnak lelke, ott a szabadság.” Azt kívánja, minden ember ezt élje át, aki hallgat a belső hangra és kiáll az igazságért.

Zagyva György Gyula szintén feltette a kérdést,

Zagyva György GyulaZagyva György Gyula

hogy ha forradalom történt, akkor a forradalmárok miért vannak börtönben? Vajon mit válaszolnak a képviselők, például Wittner Mária, ’56-os forradalmár, erre a kérdésre? Ha azt állítja az ügyészség, hogy Budaházy ellen elégséges bizonyítékkal szolgálnak, akkor Gyurcsány, aki ellen valóban van bizonyíték, hogyhogy nincs börtönben?

Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke elmondta, hogy a jelenlegi kormány is a nemzeti ellenállás ellehetetlenítésén dolgozik. Ennek egyik eszköze az

 Toroczkai LászlóToroczkai László

a tűzoltók és rendőrök közt hamarosan bevezetett megbízhatósági ellenőrzés, amelynek során például azt is vizsgálhatják, hogy tagja-e valaki szélsőséges szervezetnek. Ilyen alapon a Jobbikot teljes mértékben kiszoríthatják a közéletből, ellehetetlenítve a nemzeti oldalt. Nem demokrácia van itt, hanem a zsidó globális pénzuralmi rendszer kiszolgálása.

A nemzeti ellenállás 2002-ben kezdődött, és az a harc még ma is tart. Az ellenállásnak koránt sincs vége. Ha eljön a forradalom (amihez nép is kell, nem csak vezető), ha eljön ez a forradalmi pillanat, akkor Budaházy György bajtársaként ígéri, hogy mint Táncsicsot, kihozzuk Gyurit a börtönből. A lángot mindenképp ébren kell tartani, ez a feladatunk.

Gaudi-Nagy Tamás beszéde elején elsorolta mennyi büntetést rótt ki rá a bíróság eddig

Dr. Gaudi-Nagy TamásDr. Gaudi-Nagy Tamás

Budaházy miatt, ezzel is megpróbálva ellehetetleníteni a hazafit. Legutóbb például ugyanaz a bíró hosszabbította meg Budaházy György előzetes letartóztatását, aki korábban megbírságolta a jogi képviselőt az Ítélőtáblán. Budaházy György laptopjának lefoglalása, majd klónozása törvénytelenül zajlott. Jegyzőkönyv tanúskodik arról, hogy a gépet vizsgálták az előtt, mielőtt elkészült a bitazonos másolat.

Gaudi-Nagy Tamás bejelentette, hogy Budaházy Györgyöt jelölik az Európai Tanács által

 1500-2000 tüntető jött ki a Kossuth térre1500-2000 tüntető jött ki a Kossuth térre

meghirdetett emberi jogok díjára az elmúlt években e területen végzett a tevékenységéért. Felszólította a megjelenteket, hogy amikor hivatalosan közzé teszik ezt a felterjesztést, akkor mindenki írjon levelet a megadott címre Budaházy György érdemeiről, hogy értesüljenek róla az EU-ban. Budaházy György EU-s mércével mérve is politikai fogolynak számít, és ebben az országban rendkívüli erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy terroristákat kreáljanak.

Beszámolt arról, hogy a Budaházy DVD-t osztogatta odabent a képviselőtársainak, és a Fideszes honatyák érdeklődve vették át tőle az összeállított anyagot. A DVD-ből a tüntetésen is osztogatott Gaudi-Nagy Tamás, de aki lemaradt róla, a Szkítaboltban (Magyarok Háza), vagy a Móricz Zsigmond körtéren az Ősmagyar boltban kaphatnak.

Színpadra álltak és bemutatkoztak már szabadult gyanúsítottak illetve családtagjaik. Mindannyian köszönetüket fejezték ki az embereknek a kiállásért, a jó szavakért, a rengeteg segítségért. Egyikük sem tűnt terroristának, inkább hétköznapi embereknek, anyukáknak, férjeknek, akik aggódnak a még mindig börtönben lévő három sorstársukért. Ők is tudják, hogy milyen terrorizmus gyanújának Damoklész kardjával a fejük felett élni, de jelenleg legalább a családjukkal lehetnek. Legfontosabb a még mindig börtönben lévő három hazafi kiszabadulása, aminek érdekében mindent meg kell tennünk.

Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője azzal kezdte beszédét, hogy hol a szabadság? Az a reális vágy, hogy szabadok legyünk, addig nem következhet be, míg

Dr. Morvai Krisztina és a Budaházy-gyerekekDr. Morvai Krisztina és a Budaházy-gyerekek

Budaházy György rács mögött van. Addig mi sem lehetünk szabadok, míg Budaházy nem az! Gyuri börtönrácsa a rendszerváltás és a magyarság kudarcát szimbolizálja. Nem szabad, hogy ezzel a kudarcélménnyel gyötrődjünk, hanem hinnünk kell abban, hogy le tudjuk győzni ezt a kudarcot. Hogy miért is kudarcérzés az, amit átélünk? Azért, mert olyan ember van börtönben, aki minden megmozdulásával értünk küzdött. Kudarc mindannyiunk számára, hogy börtönbe zárhatták azt az embert, aki követelte a szavazatok újraszámlálását, aki leverte a szovjet címert, aki lelkesítő szavakat mondott. Nagyon fontos, hogy mi mindezt ne kudarcként éljük meg, hanem nézzünk ezzel szembe és ne tűrjük ezt! Legyen ez kudarc helyett felszólítás arra, hogy nem tűrhetjük ezt az igazságtalanságot.

 Budaházy VillőBudaházy Villő

Budaházy György harcra buzdított, hogy ne tűrjük a szemkilövetők uralmát a nyakunkon.

Budaházy György ügye, a Hunnia csoport ügye sokkal többről szól. Alapvető joga minden gyanúsítottnak, hogy megismerhesse a bizonyítékokat, amire a három előzetes letartóztatásban lévő hazafi nem kapott teljes mértékben lehetőséget, ugyanis vannak videofelvételek illetve hangfelvételek, amelyek megismerésére lejátszó eszköz hiányában nincs lehetőségük.

   csak annyit akart mondani, hogy "Apa jöjjön haza!"Budaházy Boglárka: csak annyit akart mondani, hogy "Apa jöjjön haza!"

Budaházy Györgytől a laptopot olyan ember utasítására vették el, aki 2006-ban is a fővárosi büntetés-végrehajtási intézetek parancsnoka volt, akinek hallgatólagos jóváhagyásával embereket kínoztak, állítottak falhoz a bv-alkalmazottak. Ez az ember, Boglyasovszky Csaba még mindig a helyén van, és ő dönt arról, hogy Budaházy György és börtönben lévő társai megismerhetik-e a bizonyítékokat vagy sem.

Végezetül Morvai Krisztina azzal zárta beszédét, hogy azt kívánja, a legközelebbi, a magyarok szabadságáért tartott tüntetésen Gyuri is legyen velünk.

A Historica zenekar játéka után levetítették Budaházy György üzenetét, amelyet a Hungária Televízió közvetített a megjelenteknek:


http://www.youtube.com/watch?v=Gd1ppJt6P0o&feature=player_embedded

Tanyi László, Budaházy György barátja Tanyi László

Tanyi Lászlófelelevenítette, hogyan is kezdődött ez a radikális ellenállás. Sokan kerültek szembe a törvénnyel azért, mert kiálltak az igazukért, az elveikért. A forradalom mindaddig tart, míg rablók ülnek a Parlamentben.

Sziva Balázs akusztikus előadása után Pörzse Sándor lépett a színpadra, aki azzal a

Budaházy ki - Gyurcsány be!Budaházy ki - Gyurcsány be!

kérdéssel kezdte beszédét, hogy miért is vagyunk itt? Ezt a kérdést legjobban egy transzparens válaszolja meg, amelyen az olvasható, hogy Budaházyt ki, Gyurcsányt be. Ez a tüntetés legyen jelzésértékű a jelenlegi kormány számára, és továbbra is mindenki álljon ki az igazáért, álljon ellent a megfélemlítésnek.

A tüntetést a Budaházy c. film levetítése, és a Magyar, illetve a Székely Himnusz zárta.

Videókkal hamarosan jelentkezünk.

Florian Geyer interjúja Budaházy Bernivel a tüntetés után

Alább a Kuruc.info gyors-interjúját olvashatják:

– Tulajdonképp mit szerettetek volna üzeni a mai tüntetéssel?



– Azt szerettük volna üzenni, hogy Budaházy György immáron 15 hónapja börtönben van, és – állítólag – közben történt egy forradalom. A forradalmárok pedig börtönben vannak, Gyuri mellett két másik hazafi is. Ha forradalom volt, akkor a Gyurcsány-érában elindított perek miatt a Budaházyra kirótt 500 ezres büntetést miért terhelik rá a házunkra most, amikor már „új ország” van?

– Szerinted azok, akiknek a tüntetés üzenetét címeztétek, meghallották, értették, szívükre vették az üzenetet?

– Igen, értették. Én úgy érzem, hogy hosszú idő óta az első tüntetés volt, amikor megmozdultak az emberek. Nem voltak 10 ezren, de jóval többen voltak az eddigiekhez képest, több százan (1500-2000 fő) jöttek el ma a Kossuth térre. Amúgy kevesen vannak, akik ma rászánják az idejüket, hogy kijöjjenek a tüntetésre, de ez a mai egy áttörés volt, Gaudi-Nagy Tamás szerint is.

– Mi a véleményed, fog tenni a Fidesz-kormány lépéseket annak az ügyében, hogy Gyurit végre hazaengedjék?

– Jó kérdés, erre nem tudok érdemben reagálni, hiszen nincs kapcsolatom a Fidesszel.



– Csak azért kérdem, mert Orbán nemrégiben a személyi változtatásokról szólva megjegyezte, hogy emiatt éri őket a legtöbbet támadás. Ha jól tudom, Gyuri ügyeit rendszeresen tárgyalják olyan bírók, akik személyes érintettségüknél fogva nem szabadna foglalkozzanak az ügyével. Akkor hol vannak a személyi változások?

– Én azt gondolom, amíg a bíróságokon és az ügyészségeken nem lesznek tényleges változások, addig a mi ügyükben sem lesz változás. A Gyuri ügyében is pártállami múlttal rendelkező bírók és ügyészek járnak el. A most csütörtöki tárgyalásán is olyan bírónő jár el, aki személyes haragban, perben van dr. Gaudi-Nagy Tamással, Gyuri ügyvédjével. És hát ők (két bírónőről van szó) tartják bent előzetesben Gyurit.

– Azokkal a tüntetőkkel, akikkel tudtál pár szót váltani, hogy érzékelted, nekik mi a meglátásuk?

– Mindannyian felháborodásuknak adtak hangot – köztük olyanok is, akik vállalták azt, hogy fideszesek –, hogy Gyuri még mindig börtönben van.

– A tüntetés indított el intézkedési folyamatokat Budaházy kiszabadítása irányába?


15 hónapja börtönben15 hónapja börtönben


– Igen, Morvai Krisztina honlapjáról letölthető az a petíció, amiben követeljük a politikai foglyok szabadon bocsátását. Ez a dokumentum továbbra is letölthető és aláírható, eddig már több ezren írták alá. Továbbá: amint azt dr. Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő a tüntetésen bejelentette, Budaházyt jelölik az Európai Tanács által meghirdetett emberi jogok díjára.

– Bár tudom, hogy a helyzet nem ad sok okot örömre, de a mai tüntetést vizsgálva, azért érzel némi biztatást, hogy nem vagy egyedül?

– Természetesen, akik eljönnek egy ilyen megmozdulásra, azok mind támogatnak. Nagyon sokan jöttek oda hozzám, hogy biztassanak, nagyon kedvesek voltak. Éreztem a szeretetüket. A válaszom a kérdésedre tehát: igen, mindenképp igen.

– Szerinted milyen haszna lehet egy ilyen tüntetésnek?

– Talán az, hogy a médián és a világhálón keresztül eljut a történet azokhoz, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak eljönni, és elgondolkodnak azon, hogy itt van ez a Budaházy György, aki ellen 12 eljárást indítottak 2002 óta, ez a terror-buli a 13-ik, akkor rájönnek arra, hogy lehet, hogy holnap belőlük lesz „terrorista”, csak azért, mert rossz időben léptek ki a házuk ajtaján.

– Pár szót, ha mondanál Gyuri állapotáról. Hogy van, hogy bírja?

– Én most egy kicsit úgy éreztem, hogy emiatt, hogy a laptopot elvették tőle, mintha egy kicsit leengedett volna. Szó szerint azt mondta, hogy olyan piti szintre süllyedtek le, hogy már nem tudnak mivel kicseszni vele, ezért ilyenekkel próbálkoznak. Sérül a védelemhez való joga, mert így meg sem ismerheti az ellene felhozott vádakat. Azért is jó egy-egy ilyen tüntetés, mert Gyurinak nagyon sokat számít az, hogy tudja: nincs egyedül, nem felejtették el.

– Köszönöm az interjút és sok erőt, kitartást kívánok neked, családodnak és Gyurinak!

– Köszönöm szépen, az ő nevében is.

http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2010_09_14_budahazyert-tuntettunk