Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. szeptember 24., péntek

6.520 - A Jobbik válasza a Stabilitás Pénztárszövetség közleményére!

From: Kovács Endre
Date: 2010. szeptember 24.
Subject: A Jobbik válasza a Stabilitás Pénztárszövetség közleményére
To: jozsef@kutasi.eu,

* www.nemzetihirhalo.hu *************

A Jobbik válasza a Stabilitás Pénztárszövetség közleményére
Hamis vádak - fantomokkal hadakozik a pénztárszövetség

A Stabilitás Pénztárszövetség szeptember 22-én kiadott közleményében reagált a Jobbik sajtótájékoztatójára, amelyen - a devizahitelesek válsághelyzetének valódi megoldását szolgáló intézkedési terv ismertetése mellett - a magán-nyugdíjpénztárak "államosítására" is javaslatot fogalmaztam meg. Az idézőjel nem véletlen: a magán-nyugdíjpénztáraknak ugyanis nincs olyan vagyonuk, amelyet államosítani lehetne vagy kellene. A vagyon a számlatulajdonosoké, nem a pénztáré. Ez a Jobbik javaslata szerint is a számlatulajdonosoké maradna, így a befizetők szempontjából szó sincs államosításról. Ami állami hatáskörbe kerülne, az a portfolió kezelése. Alaptalan tehát azzal riogatni az embereket, hogy "elvesznek" a nyugdíjpénztári megtakarításaik.

A Stabilitás "minden szakmai alapot nélkülöző" javaslatnak nevezi a Jobbik kezdeményezését, miközben éppen ők érvelnek olyan szakmai csúsztatásokkal, amelyek legjobb esetben is téves tájékozódásnak tudható be. A sajtótájékoztatón egyértelműen elhangzott (ahogy az a barikad.hu portálon olvasható): az ún. "második pillér" - javaslatunk megvalósulása esetén - nem szűnne meg, nem olvadna be a felosztó-kirovó rendszerbe. Mindenkinél megmaradna a névre szóló számlavezetés, annak minden előnyével együtt. Mivel a Pénztárszövetség minden szakmai érve arra a feltételezésre épült, hogy a Jobbik megszüntetné a második pillért, egész érvelésük célt tévesztett. Nem a Jobbik javaslatával vitatkoznak, hanem egy általuk felfestett fantomképpel.

A Jobbik megoldása senkinek nem fenyegeti a megtakarításait. A pénzügyi válságmegoldó csomag ugyanakkor az ország pénzügyi sebezhetőségét, kiszolgáltatottságát csökkentené.

A Jobbik gazdaságpolitikáért is felelős frakcióvezető-helyetteseként bármely nyílt fórumon hajlandó vagyok megvitatni megoldási javaslatunkat a Pénztárszövetség képviselőivel. Falra festett ördögök mutogatása helyett egyenes beszéddel, a szakmaiság talaján maradva.

Budapest, 2010. szeptember 23.

Hegedűs Tamás
Frakcióvezető-helyettes, Jobbik