Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. szeptember 28., kedd

6.560 - Morvai Krisztina kiáll a Jobbik meghurcolt miskolci polgármesterjelöltje, Szegedi Márton mellett

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Morvai Krisztina kiáll a Jobbik meghurcolt miskolci polgármesterjelöltje, Szegedi Márton mellett
2010-09-27. 22:20 Kuruc.info

Kb. 300 fővel, békésen zajlott le a mai miskolci tüntetés, mert kivételesen sem a rendőrök, sem a cigányok nem okoztak rendbontást. Mivel Szegedi Márton délután kiszabadult a helyi ÁVH fogságából, így ő is jelen tudott lenni. Morvai Krisztina levélben szólt a demonstráló tömeghez, amelyet alább olvashatnak.

Kedves Magyar Hazafiak, Kedves Barátaim!

Létezhet-e bizarrabb helyzet, minthogy miközben ezekben a percekben itt Brüsszelben az Európai Parlament emberi jogokkal foglalkozó bizottságának ülésére készülődök irodámban, otthon a Hazámban egy jobbikos polgármesterjelölt a rezsim foglyaként, bilinccsel a kezén bizonyára azon gondolkodik, hogy a második éjszakát is a fogda priccsén tölti - vagy hazaengedik a családjához.

Bízom benne, hogy mire néhány óra múlva ezeket a gondolataimat valaki felolvassa Nektek, Márton már szabad lesz. S bízom abban, hogy ez az eset most már végre minden hazafinál és honleánynál "kiveri a biztosítékot". Más megfogalmazásban: Szegedi Márton esete egyszer s mindenkorra kinyitja a szemünket és világossá teszi: a diktatúrák rendszere a büntetőjogot s kistestvérét, a szabálysértési jogot gátlástalanul felhasználja politikai ellenfelei megrendszabályozására, elnyomására, megfélemlítésére. A fogda, a bilincs, a rablánc a diktátorok szemében legalább annyira az elhallgattatás eszközei, mint a bűnözés megfékezéséé, a banditák ártalmatlanná tételéé.

Barátaim! Hazafiak!

Ez a mi hazánk, itt mi vagyunk itthon, és mi itt itthon vagyunk. Végre nekünk kellene itt meghatározni olyan alapvető dolgokat, minthogy kik legyenek a rácson kívül, s kik azon belül. Hát tényleg létezhet ilyen, hogy Gyurcsány, Demszky, Gergényi és a többiek szabadlábon, Budaházy, a Hunnia csoport tagjai, a Jobbik polgármesterjelöltje pedig rabláncon? Olyan cselekmény miatt, amiről ha a másodéves joghallgató nem tudja, ez bizony nem rongálás, mert épségben maradt az elkövetési tárgy, és nem történt állagsérelem, nos, ha ezt nem tudja, akkor bizony utóvizsgára utalják?

Higgyétek el, ezt ők is pontosan tudják. Mármint a politikai ellenfeleiket bebörtönző diktátorok. De úgy gondolják, kipróbálják, meddig mehetnek el arcátlanságban. Hogy például mi történik akkor, ha egy választási kampány hajrájában felülplakátolják a versenytársakat, s ha az utóbbiak vissza kívánják állítani a jogszerű állapotot, akkor bilincsbe verik, börtönbe zárják... Tesztelik a magyar emberek tűrőképességét.

Elszorult szívvel, s ökölbe szorult kézzel gondolok arra, hány hazafit látogattunk az elmúlt években a rendre szétvert, körbekerített, jogtalanul feloszlatott tüntetések után a Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogászaiként. Lelki füleimmel hallom, hogyan énekelték a barátok a Magyar Himnuszt, a Székely Himnuszt, a Szózatot a Gyorskocsi utcában a kapun kívül, együttérzésükről biztosítva a 70-80 gárdistát, akiket a börtönudvaron várattak és aláztak a gazemberek. Vagy a Nagy Ignác utcai börtön, amelynek udvarán a 2006 szeptemberi tüntetőket térdeltették és rugdosták.

Voltunk néhányan, akik azt hittük, a Gyurcsány-Bajnai rendszer bukásával ennek vége. Megkövetem azokat a barátokat, akik figyelmeztettek: ne legyek ennyire naiv.

Kérdés, miért tarthat ez még mindig - s persze, hogy meddig tarthat.

Miért lehetnek napjainkban hazafiak politikai fogolyként rács mögött? Talán ez a rendszer ugyanolyan természetű, mint Gyurcsányé volt? Vagy létezik egy, a politikai vezetéstől függetlenedett ÁVH-s gyökerű és stílusú rendőri, ügyészi, bírói kar, amelyet haladéktalanul fel kell számolni ahhoz, hogy szabadon és magyarként élhessünk?

Amit biztosan tudok: ma Magyarországon a Jobbik az egyetlen olyan párt, amely mind programjában, mind gyakorlatában kiáll a politikai szabadságjogok mellett, s amely világossá teszi a szabadságjogok gyakorlásának védelme és a nemzeti önrendelkezés joga közötti szoros kapcsolatot.

Leegyszerűsítve és radikálisabb megfogalmazásban: ha azt akarjuk, hogy a magyar hazafiakat továbbra is bilincsbe verhessék, bebörtönözhessék és a nemzetben gondolkodókat folyamatosan megfélemlíthessék, akkor véletlenül se szavazzunk október 3-án a Jobbikra.

Amennyiben úgy gondoljuk, hogy fel kell emelnünk a fejünket és vissza kell vennünk a hazánkat, akkor viszont most vasárnap minden barátot, hozzátartozót, szomszédot vigyünk magunkkal, mozgósítsunk, akit csak lehet, s mindnyjájan tegyük a Jobbik neve mellé az X-et. Látjuk, hogy a diktátorok hisznek benne, hogy a Jobbik valódi ellenfelük, s tényleg legyőzheti őket. Hisznek benne, hogy a Jobbik nemcsak néhány képviselői helyet szerezhet meg, hanem le is válthatja őket. Higgyünk ebben mi is és valósítsuk is meg!

EMELJÜK FEL A FEJÜNKET ÉS VEGYÜK VISSZA A HAZÁNKAT! GYŐZZÖN A JOBBIK!


Szeretettel
Morvai Krisztina

Kapcsolódó:
   Botrány Budaházy tárgyalása után (metropol.hu)