Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. szeptember 30., csütörtök

6.585 - Dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr részére!

From: Orbán Éva
Date: 2010. szeptember 29.
Subject: nagyon fontos
To: Kutasi József


A Nemzeti Hírhálón alábbi megjelent anyagot minél szélesebb körben ismertté kellene tenni. Ezért küldöm el. Megdöbbentő, hogy megint mit írtak alá!!!
Üdv. O.Éva
 
   A TMRSZ megértette, hogy nincs tovább!
                  Miniszterelnök Úr nem jön, a Lázár levél meg eltűnt.
                  2010. szeptember 21. kedd, 06:29 postaimre
 
                  Szám: Kü-379-2 /2010.
                  dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr részére
                  Tisztelt Miniszterelnök Úr!
 
                  Sajnálattal értesültünk Titkárságvezetője, Bali Gabriella asszony útján arról, hogy a legtöbb hivatásos állományú rendőrt tömörítő szakszervezetünk 5 évente megrendezésre kerülő, soron következő - 2010. szeptember 24-25-én Budapesten tartandó - kongresszusunkon egyéb elfoglaltsága miatt nem tud megjelenni.
 
                  Meghívónkban jeleztük, a legnagyobb rugalmassággal igazodnánk Miniszterelnök Úr igényéhez a találkozó napközbeni (akár esti) időpontját illetően. Tudomásul véve, hogy Miniszterelnök Úr nem vesz részt kongresszusunkon, egy írásban megfogalmazott üdvözlésre, tájékoztatásra kértük Titkárságvezetője útján, aki "ilyet nem szokás írni" tartalmú álláspontjával lezártnak tekintette ebbéli igényünket és elzárkózott a további egyeztetéstől.
 
                  Miniszterelnök Úr!
 
                  Az országgyűlési választásokat megelőzően a kormánypárt képviselőjelöltjei és személyesen Ön is azt ígérte, hogy a közrend, közbiztonság visszaállítása, és a Rendőrség megerősítése a legfontosabb, leginkább megoldásra váró feladatok egyike. A kormány felállítását követően azonban a Rendőrség munkavállalói nem tapasztalják még ma sem azokat a pozitív változásokat, és azokat a kormányzati döntéseket, amelyekkel a kormánypárt ígéretei alapján reálisan számolni lehetett.
 
                  Éppen ellenkezőleg. A kormánypárti frakcióvezető, Lázár János Úr - aki a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ) létrehozásában serényen közreműködött, és aki meleg hangú, szívélyes levélben köszöntötte a kb. 900 fős tagsággal rendelkező RKDSZ múlt évi gyűlését - olyan törvényjavaslatot nyújtott be, a szakszervezetekkel való együttműködés elvének és a Nemzeti Együttműködés Rendszerében is lefektetett elveknek a figyelmen kívül hagyásával - amely a közügyektől eltiltott bűnözőkkel egy szinten kezeli a Magyar Köztársaság Rendőrségét. Ezt a kormánypárti frakció mindenféle előzetes érdekegyeztetés, véleményezés nélkül - azt kell mondanunk sunyi módon megkerülve az egyeztetés fórumait -, nemzetközi egyezményekben foglalt és Magyarország által is elismert elveket figyelmen kívül hagyva szavazott meg.
 
                  Aggodalommal tapasztaljuk továbbá, hogy a Belügyminiszter Úr a sajtó nyilvánossága előtt a Rendőrségen belüli korrupció mértékét olyan súlyos problémának állítja be, amely miatt a rendőrök alkotmányos alapjogait, és családtagjaik alapjogait súlyosan és mélyen sértő elképzelésekkel kívánják tovább csorbítani.
 
                  Aggodalommal tapasztaljuk azt is, hogy a Magyar Köztársaság Kormányának belügyminisztere már arra készül, hogy a Prümi Egyezmény alapján oldják meg azokat a rendészeti feladatokat, amelyeket a Magyar Rendőrség nem tud megoldani. Megállapítható tény, hogy a Magyar Köztársaság Kormányán belül minimum a Belügyminiszter Úr arra készül, azt feltételezi, hogy a magyar rendőrök nem tudják hazánk közrendjét biztosítani, és meg kívánja teremteni a kormány elé terjesztendő javaslatával annak lehetőségét, hogy idegen országok rendőrei oszlassák szét például az egyesülési jog alapján tartandó rendezvényeket.
 
                  A TMRSZ még annak lehetőségét sem tudja elfogadni, hogy a nemzetnek nem tetsző politikai döntések nyomán kialakuló közbiztonsági helyzetben idegen rendőrök járjanak el magyar állampolgárokkal szemben és "cserébe", majd a magyar kontingens rendőrei oszlassanak idegen kormányok és idegen nemzetek törvényei, vagy politikai érdekei szerint.
 
                  A kölcsönösség jegyében körvonalazódó, "ma én üttetem szét a te tüntetőidet az én rendőreimmel, cserébe holnap te ütteted szét a te tüntetőidet az én rendőreimmel" elv törvényesítése rendkívül súlyos nemzetbiztonsági, szuverenitási kérdéseket is felvet, ha a jelenlegi folyamatokat vesszük alapul.
 
                  Nem tudjuk elfogadni a Belügyminiszter Úr által az ő saját terhére felvállalt, általa hangsúlyozottan még nem a kormányzat álláspontját képviselő - de véleményünk szerint kormányzati elvárásokat tükröző - rendészeti koncepciót, sem a rendőrök bűnözőkként kezelése, sem idegen államok rendészeti jellegű igénybevétele tárgyában. 1956-ban megtapasztaltuk, és ma már történelmi tényként kezeljük, hogy egy idegen államnak a közrend, közbiztonság címszava alatt hazánk területére behívása hazaárulás volt 1956-ban, hiszen a nemzet többségének akaratát törték meg az idegen megszálló erőkkel.
 
                  A prümi egyezmény az idegen fegyveres erők behívásának lehetőségét kívánja legalizálni törvényi szinten, megelőzve azt, hogy a szavazófülkékben forradalomnak minősített többségi akaraton kívül, a többségi nemzetakarat akár az utcákon megnyilvánulva fejezze ki elégedetlenségét a tervezett, vagy végrehajtott kormányzati intézkedésekkel szemben.
 
                  Magyarán, a kormányzat azt kívánja intézményesíteni, hogy csupán 4 évente érvényesülhet a demokrácia szerint a többségi akarat egy nap, legfeljebb két nap erejéig, és két választás között a többségi vélemény-nyilvánítás formája kizárt, hiszen utcán kinyilvánított vélemény-nyilvánítást a kormányzat úgy ítélheti meg, hogy az zavarja a közrendet és ezt a helyzetet magyar rendőrök ár nem tudják kezelni. Az 1956. évi vérengzések és az azt követő megtorlások az intő példa, hogy egy intervenciós fegyveres egység behívása az országba milyen következményekkel és milyen történelmi értékítélettel járhat.
 
                  A belügyminiszter által vitára bocsátott tervezetek és az eddigi történések ugyanis a rendőrökben joggal kelthetik azt a képzetet, hogy a kormányzat a Rendőrség megerősítése helyett éppen arra törekszik, hogy a rendőrök egzisztenciális, morális kiszolgáltatottsága tovább növekedjen.
 
                  Az eddigi jogfosztó intézkedéseket sem tudjuk elfogadni, de a körvonalazódó újabb rendőrellenes jogszabály-tervezetben foglalt elképzeléseket sem. Meggyőződésünk, hogy a kormányzat eddigi intézkedései a Rendőrség további gyengítését segítik elő, elkedvetlenítik a jelenlegi állományt és elriasztják az újabb generációkat attól, hogy rendőrnek álljanak.
 
                  Ennek eredményeképpen valóban előfordulhat az a helyzet, hogy a magyar rendőrség állománya a mai állapotokkal ellentétben valóban nem fogja tudni majd fenntartani a belső rendet és közbiztonságot. Ebben az a veszély, előfordulhat, a hatalom megtartása azt diktálja a közrend, közbiztonság fenntartásának érdekére hivatkozva, ha nem is a Hruscsovi Szovjetunió haderejét, de mindenképpen idegen ország haderejének behívására kerülne sor. .
 
                  A kivételezett helyzetbe hozott és további anyagi kiváltságokban részesíteni kívánt TEK szervezetének létrehozásával kapcsolatos aggályainkat Belügyminiszter Úrnak megküldtük a mai napon.
 
                  Miniszterelnök Úrtól a fenti kételyek eloszlatása tárgyában vártunk volna - mint a Rendőrség ma már legnagyobb szakszervezete - lelkesítő, biztató távlatokkal kecsegtető, kételyeket eloszlató gondolatokat. Rendkívül sajnáljuk, hogy Miniszterelnök Úr nem tud és nem kíván időt szakítani arra, hogy ebben a kétségtelenül fontos kérdéskörben a kormány részéről konkrét, és autentikus válaszokat adjon a felvetődött aggályokra válaszolva.
 
                  Értetlenül állunk Titkárságvezetője tájékoztatása előtt is, hiszen ezek a folyamatok rendkívül nyomasztóan hatnak a jelenlegi állomány több tízezer dolgozójának lelkiállapotára, önbecsülésére, ezért annak eloszlatására kiváló alkalomnak mutatkozott volna, ha Miniszterelnök Úr megtiszteli a küldötteinket személyes jelenlétével. Ismételten hangsúlyozom, hogy küldötteink kb. 90-95%-a a végrehajtói állomány, az "utcai rendőrök" soraiból, a negatív hatású döntéseket a vezetői állománynál is jobban megszenvedő rétegből kerül ki.
 
                  Úgy érezzük - a tiszteletlenség látszatát is elkerülve, de joggal vetődik fel -, hogy a Kormány magyarázattal tartozik az elmúlt hónapok történései tekintetében több tízezer rendőr, katona és titkosszolgálati munkatárs irányában az eddigi intézkedések miatt, és a teljes rendvédelmi állomány irányában is a tervezett intézkedések és a körvonalazódó további jogfosztási szándékok tekintetében is.
 
                  Levelünket nem Miniszterelnök Úr meggyőzése szándékában írtuk, hiszen feltételezzük, további kifogásokat nem hoz fel annak érdekében, hogy miért nem tud megjelenni, annál inkább fontos viszont jeleznünk a kormányzati törekvésekben a fentiek szerint jelzett veszélyeket.
 
                  Rendkívül sajnáljuk, hogy a rendészetben 8 év dilettáns kormányzati ámokfutást követően az új kormányzat intézkedéseire is rá lehet ragasztani a rendőr- és hivatásos ellenes jelzőt az eddig történtek tükrében.
 
                  A TMRSZ fontosnak tartja a munkabéke megőrzését, de ez csak abban az esetben lehetséges, ha a kormány nem bűnözőkként kezeli a rendőrségi munkavállalók derékhadát. Szerettük volna elérni, hogy Miniszterelnök Úr ezeket a kételyeinket a meggyőzés és érvelés eszközével, személyes megjelenése eszközével oszlatja el. Sajnáljuk, hogy a feltett kérdéseinkre, kételyeinkre eddig nem kaptunk kielégítő választ és az aggasztó kormányzati törekvések immár konkrét törvénytervezet formájában léteznek.
 
                  Bízunk abban, hogy ezek a negatív folyamatok visszafordíthatók rövid időn belül, de még ebben a kormányzati ciklusban, és ehhez szerettünk volna Miniszterelnök úrnak minden segítséget megadni.
 
                  Sajnáljuk, hogy erre rajtunk kívül álló okból most nem került sor.
 
                  Szekszárd, 2010. szeptember 20.
 
                  Tisztelettel és köszönettel:
 
                  Szima Judit
                  TMRSZ főtitkár
 
 
                  Az RKDSZ oldalán égetővé vált és sürgősen eltávolított Lázár levél, amit azért az internet még megőrzött.
                  Hozzászólás
 
                  egy gondolat bánt engemet
                  +2
 
                  A TMRSZ hitelessége megőrződött, sőt erősödött megalakulása óta és a tisztességes emberek többsége látja, hogy a TMRSz az egyetlen szakszervezet amelyik szakmai és függeten rendőrséget akar.
                  Olyat, amelytől félnek a bűnözők, és a zavarosban halászó politikusok is.
 
                  A TMRSZ Kongresszusa, mint a rendőrség legnagyobb szakszervezetének legjelentősebb fóruma olyan alkalom lett volna egy tisztességes politikusnak, ahol a tényeket kellett volna megmagyarázni.
 
                  A tények makacs dolgok és Orbán Viktor Miniszterelnök Úr nagyon jól tudja, hogy egy TMRSZ Kongresszuson kérdésekkel kellett volna szembesülnie. Nem előre egyeztetett koreográfia és kérdések alapján, hanem a tények és a kormánypárt kampányígérete közötti egyre inkább szakadéknyi különbség mentén.
 
                  HAZUGSÁG, hogy a kormány a rendészet területén a választók felhatalmazása alapján teszi, amit tesz. Az RKDSZ keresztapja Lázár János, az RKDSZ tisztességes tagságát is becsapva, hazug és valóban sunyi módon egyéni képviselői indítványt terjesztett be, azért hogy az általa szóban/írásban "nagyrabecsültnek" hazudott rendőrség végrehajtói állományát megszégyenítse. Ilyet Orbán Viktor engedélye, vagy utasítása nélkül nem tett volna meg ez egészen bizonyos.
 
                  Tehát megállapítható, hogy a jelenlegi kormány is hazudik éjjel-nappal az öszödi böszméhez hasonlóan, csak éppen még arra is gyávák, hogy ezt bevallják.
 
                  Helyette takaróznak a 2/3-os felhatalmazással (ami tulajdonképpen a választáson megjelentek 53%-ának a felhatalmazása), de mi is ez a 2/3-os felhatalmazás?
 
                  Először is a nagy számok törvénye alapján a 8200 TMRSZ tagnak a 2/3-a is a fideszre szavazott nagy valószínűséggel. Tehát nekik is számadással tartozna és esetleg olyan vélemények szegeződnének a Miniszterelnök Úrnak, hogy miért degradálja le a rendőrség állományának a presztízsét, holmi jöttment Lázár-féle alakok szája ízének megfelelően.
 
                  Ez egy kényelmetlen kérdés lenne, mert rendőrök nem fogadják el, hogy a választói felhatalmazás, meg blabla.
 
                  Miniszterelnök Úr!
 
                  Nem ezt ígérték a kampány során! Szó sem volt arról sem a kampányban, sem Lázár levelében, hogy a rendőrök alkotmányos alapjogának megfosztása lesz az első intézkedéseik egyike! Azt ígérték (hazudták), hogy lesznek érdemi egyeztetések, meghallgatják az állomány véleményét, a szakszervezetek véleményét. Ehelyett egészen mást kaptak a rendőrök.
                  A kampányígéretek az adott szó becsületét jelentik. Aki a szavát nem tartja, az nem csoda ha nem mer megjelenni egy "számonkérésre" is hajlamos rendőri küldöttértekezlet előtt.
 
                  A gyáva ember és a bűnözők félnek a megmérettetéstől, a napi megmérettetéstől. MOst nem slágergyáros szövegírók kampányígéretének megfogalmazása és annak elcsicsergése lett volna a feladat ugyebár. Hanem helyette oda kellett olna állni kb 300 tisztességes rendőr elé, akik 8200 rendőrt képviselnek és a szemükbe mondani, hogy bocs ez a Lázár hülye, de ígérem hogy helyrehozzuk, és elnézést azért mert szarba se néztünk benneteket, ez óriási hiba volt bevallom, de higgyétek el, meg lettem tévesztve.
 
                  És ezek a rendőrök ezt megköszönték volna, higgye el Miniszterelnök Úr. Ehelyett jön a mellébeszélés, hogy nem ér rá, meg így, meg úgy. MIndenki tudja, hogy ez mellébeszélés. Ahová egy miniszterlenök el akar menni, oda el is megy. Egy kolbászfesztiválon pálinkázni, meg kettő hajtani a töltőn a kamerák népszerűságe érdekében ráér. Ráér focimecccsekre járni és egyik legégetőbb gondja, hogy a magyar focit rendbe tegye. A rendészet a szakmai rendőrség kialakítása legalább ilyen fontos kérdés. Ehelyett azonban mit látunk? Az eddig alkalmatlannak minősített tábornokokból egyszerre alkalmas tábornokok lesznek, akik meg eddig alkalmas tábornokok voltak, azokból alkalmatlanok. EZ lenne a szakmai rendőrség? Nem. EZ vicc. Operettország operettrendőrsége a politika szája íze szerint, operett-tábornokokkal.
 
                  SZima Judit 2007-ben bocsánatot kért a 2006 őszi események során történt rendőri túlkapások, jogsértések áldozataitól. Akkor, ezért őt lefokozták, megszégyeníteni akarták, tönkre akarták tenni.
 
                  Ma, amikor fordult a széljárás, akkor a korábbi feljelentők - például Bencze József babérkoszorús hobbiköltő, aki nem mellesleg a rendőrség irányítja volt - a politikai széljárásnak megfelelően sorban, egymás után kérnek bocsánatot. Most amikor tudják, hogy ez az elvárás és ez a helyes. Miért nem kértek bocsánatot akkor amikor történtek az események? MIért nem akkor amikor SZima Judit a TMRSZ vezetője tette?
 
                  Most amikor új kormány alakult, érdekes módon a korábbi bujtogatásnak megfelelő magatartás már nem is bujtogatás. Kiderült, hogy amiért SZimt lefokozoták és ellehetetleníteni akarták, az volt a helyes út. Amikor a TMRSZ egyedül állt ki a rendészeten belül a jogállamiságért, a Fidesztől egy köszönő, egy méltató levelet nem kapott tudomásom szerint. Nem is várta el szerintem egy TMRSZ sem, de akkor amikor rendőrök ezrei, tízezrei is szavazópolgárokként szavaztak a jelenlei kormánypártra, akkor tisztességtelen hozzáállás, de minimum inkorrekt, hogy a kormány fejeként semmilyen gesztussal nem törekszik annak a kifejezésére, hogy szükség van egy TMRSZ-re és annak mentalitására, mert ez a jvő útja, a tisztesség és szakmaiság záloga.
 
                  Nem. A kormány jelenlegi törekvése - amelynek egyik főszószólója Lázár János -, hogy eltapossa a még meglévő szakmaiságot, hitelességet. A félelem, a gyanakvás, a megfélemlítés lopakodik egyre jobban be a testületbe. A 8 év MSZP kormányzását követően rendkívüli teljesítmény, hogy gyurcsányék, bajnaiék rendőrellenességét túlszárnyalják, de Önök ezen az úton járnak, amely azt bizonyítja, hogy a politikai, hatalmi elit továbbra is a szakmai rendőrség ellehetetlenítésében érdekelt. Az érdemi párbeszéd helyett - noha ezt szajkózzák most úton útfélen az önkormányzati szavazatok reményében - LÁzár írja az egyéni képviselői indítványokat, amelyekkel tönkreteszik a rendőrök maradék önbecsülését is.
 
                  Mocskos egy törekvés ez és a TMRSZ ezt láttatja is, a tények, bizonyítékok, tervezetek mentén. Ezért nem jön el Ön a TMRSZ KOngresszusára, mert egyszerűen fél attól, hogy szemrehányó tekintetek kereszttüzébe kerülne.
 
                  Mert Ön tudja a legjobban, hogy ez az ország merrefelé tart a jelenlegi kormány szándékai szerint. ÉS a szavazópolgárok többsége meggyőződésem, hogy nem arra adott felhatalmazást amire hivatkoznak.
 
                  Majd lesz megbecsült rendőrség ....blabla
 
                  Majd lesz devizahitelesek védelmét biztosító jogszabály - terméezstesen október végére, amikor már lezajlottak a választások. EGészen biztosan kiherélt jogszabály lesz az, de jól hangzik a mézzel bekent madzag most a választók számára ... ez is blabla
 
                  Egyszerűen nem tanultak az MSZP hibájából, olyan, mint ha az ő jogutódjaik lennének eszmeiség terén is. Most karóba húznak verbálisan néhány mszp-st, talán egy-kettő börtönbe is jut, de hogy önök is ugyanúgy fognak viselkedni, arra egyre több jel utal.
 
                  Sajnálom, hogy ide jutott ez az ország, hogy az Országházban csupa olyan jellemtelen alak foglal helyet - tisztelet a kivételnek - akiknek a fő tevékenysége, hogy 4 évente becsapják az embereket hazugságokkal, ígéretekkel és utána érinthetetlenek, feddhetetlenek és bírálhatatlanok lesznek, mert ha valaki szót mer emelni, azért majd jön a megbízhatósági ellenőrzést végző lefüggönyözött fekete autó, benne a TEK terrorelhárítóival és 53-as mintájú fekete zubbonyaikkal.
 
                  És ha itthon az emberek az utcára mennek, behívják a külföldi fegyvereseket anno mint 56-ban Kádár János a ruszkikat, hogy vérbe fojtsák az emberek akaratát a "választói akarat jegyében" természetesen.
                  És ha valamelyik EU-s országban forrong a lakosság, akkor szépen majd mennek a megbízható magyar rendőri kontingens talpig fegyverbe öltöztetett századai (csak nem a TEK fogja ezt is csinálni???), hogy kiemelt javadalmazásukért cserébe - ha szükséges - akkor Európa bármely más szegletében fojtsák vérbe a renintens, jogaikkal élni kívánó utcán tüntető embereket.
 
                  Miniszterelnök Úr!
 
                  Ez az út a romlásba vezet hosszútávon. Ez az út a totális diktatúrák kiépítésének az útja. Most még vissza lehet fordulni, most még lehet a szavakat, ígéreteket összhangba hozni a tevékenységgel. Most még van arra esély, hogy a fidesz ne jusson az mszp sorsára 4 év múlva vagy akár még rövidebb idő alatt. Egy országot nem lehet fegyverrel, hatalmi szóval kordában tartani, az emberek jelentős csoportjai indokolatlanul bűnözőkként kezelni. Most ez történik. Ez nem fog jóra vezetni, egészen biztosan.
                  2010. 09. 21. - 04:53
 
                  http://www.tmrsz.hu/?p=90#more-90