Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 1., kedd

8.313 - Dabasi Tamás > Deviza Hitelesek válasza a Banki Hitel Károsultak Egyesülete részére

From: Dabasi Tamás
Date: 2011. február 1.
Subject: Deviza Hitelesek válasza a Banki Hitel Károsultak Egyesülete részére
To: Kutasi József

A Fehér Kéményseprők Országos Társadalmi szervezetek szövetsége, teljes mértékben egyet ért a „deviza” hitelesek által megfogalmazott kérdésekkel.

 Teljes mértékben támogatja és kéri a Média munkatársait, hogy NE adjanak teret az adósokról utolsó bőrt is lehúzó csaló cégeknek.

Tisztelt Szerkesztőség!

 

Legnagyobb sajnálatunkra most sem egy örömteli ügyben fordulunk Önökhöz, bár a korábbi figyelemfelhívásainkhoz képest ez egy egészen más, rendhagyó tájékoztatás.

 

Mind az Önök előtt jól ismert, mi szövetségben önzetlenül, vagy néhányan költségeik megtérítése mellett végezzük a nehéz helyzetbe került lakáshiteleseknek, de általában minden bajban lévő embernek a védelmét, akik anyagilag lehetetlenültek el, és félő, hogy utolsó otthonuktól is meg fogják fosztani. Nem rejtettük el azon véleményünket sem, hogy ezen a területen számos esetben tapasztaltunk komoly visszaéléseket, sok esetben okozva ezzel életveszélyes fenyegetéseket, rágalmakat. De mi ezt vállaltuk, a cél fontos számunkra, a bajban lévő emberek méltatlan helyzetén változtatni kívánó embereknek érezzük magunkat, és hisszük, így járunk el helyesen.

 

Az elmúlt egy évben azonban gyarapodni kezdtek azok a panaszok, amelyek már nem végrehajtók, bankok, különböző pénzintézetek, hanem állítólagos érdekvédelmi civilekre vonatkoztak. Számos lakossági fórumon egybehangzóan elhangoztak ugyanazok a panaszok, kísértetiesen azonos módon. Ezek a panaszok nem csillapodtak, tovább nőttek, ma már levelek sokasága bizonyítja, nem alaptalanok a bejelentések. És a bejelentések nem másra vonatkoznak, mint a Banki Hitel Károsultjai Egyesületre, azoknál ott tevékenykedő embereire.

 

Azt sem értjük, hogy lehetséges, hogy egy állítólag közhasznú egyesület, tanácsadásért, konzultációért, kierőszakolni a sok tízezer forintokat, és utána konkrétan NEM CSINÁL SEMMIT. Maximum ír egy levelet, amit a bankoknál dolgozó emberektől tudjuk, szinte a nullával egyenértékű. Teljes mértékben profit centrikus szervezetnek nevezhető, mert a vidéki irodáit – az ott dolgozó emberektől kapott információk alapján – fizetésre kötelezik, mintha egy franchise jogot adnának el. És ezek állítanak ki számlát, mint tagdíj. Az, amit mellékelünk, egy nyugta, ami még csak számlának sem nevezhető, 60.000.- Ft befizetését igazolja, mint tagsági díj. Persze értjük mi, hogy nem akarnak Áfás számlát adni, hiszen egyesület nem folytathat nyilvánvalóan gazdasági tevékenységet, ezért fiktív tagoknak állítanak ki ilyen számlákat, ami még adócsalás is. Azoktól veszik el és csalják ki ezeket a pénzeket, akik gyakran erre is kölcsönkérnek, mert azt hiszik, a valóság az, amit a MÉDIA ezekről bemutat. De nem az, nyilvánvalóan egy közönséges szélhámosság, amiben Önöket is, és valamennyi médiában dolgozó embert megvezetnek. Számos levél ezt igazolja, szinte minden esetben ezt továbbítottuk, de egy-egy napilap vagy rádió kivételével nem igazolta vissza azt a kívánatos eseményt, hogy NE ADJANAK teret ezeknek a megtévesztő embereknek, mert minden ilyen nyilvános megjelenés után újabb emberek veszik őket bizalmukba, fizetnek nekik a semmiért, és ez az adósok ügyét nem, csak ennek az egyesületnek, Lénárd Mariannak a gazdagodását szolgálja. El is tudtak tartani tavasszal közel 10 bejelentett embert, és ma sincsenek kevesen, ezt az APEH oldalán is ellenőriztük. A működésük költségének figyelembe vételével ez is jóval meghaladja a havi 2 millió forintos bevételt, ismerve azonban az általuk elmondott számokat, ami mindig sok-sok száz, ezen szervezet adófizetés nélkül közel 50 milliós bevételt is elkönyvelhet, ismételem a SEMMIRE, a károsultak kárára gazdagodva teszik.

 

Ha ezt egy gazdasági társaság keretein belül tenné, azt még tudomásul is vennénk, bár elfogadni nem tudjuk. De hogy civilként teszik, és ezt egy ilyen név mellett elbújtatva olyanokkal, akik minden nap örülnek a mának, és kétségeik vannak a holnappal kapcsolatban, az szánalmas. Kérjük Önöket, ha ki nem is akarják deríteni a leírtakat, de legalább a mellékelt levelek alapján járjanak el méltó módon, és ne adjanak teret ezeknek az erkölcstelen embereknek, biztosítva így a folyamatos bevételszerzésük lehetőségét.

 

Mellékeljük az adósok által a részünkre, vagy személyemhez írt felháborodó leveleket, abból a célból, hogy képesek bölcsen dönteni ebben az ügyben.

 

Üdvözlettel

D.T.   


Tisztelt Szerkesztőség!


A mai hvg.-ben megjelent cikkre hivatkozva, az alábbi levelet küldtük Lénárd Mariannak és a Banki Hitel Károsultak Egyesületének.

Tisztelettel: Deviza Hitelesek
 

Tisztelt Lénárd Mariann !
 
http://hvg.hu/itthon/20110131_kilakoltatas_devizahitel_adosok#utm_source=hirkereso&utm_medium=listin
 
Fenti cikkben foglalt állításokat a "deviza hitellel" rendelkező- nagy többségben- tisztességes családok nevében ezúton kikérjük.
Ön pontosan tudja, hogy a "deviza alapú" hiteleknek semmi köze a devizához.
 
http://www.mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/vege-az-euronak-megszolal-eszkozkezelo-kidolgozoja/2011-01-21/1244#comment
 
Fenti cikkben foglaltakra különös tekintettel.
 
Közel két éve  kísérjük figyelemmel tevékenységüket, a sajtóban és a médiában megjelent nyilatkozatait.
Megkérdezzük, kiket képvisel Ön és a BHKE?
 
A Bankszövetség 2008. évi beszámolója szerint az Önök egyesületének nem volt kifogása a kamatok egyoldalú emelése ellen.
 
-felemelték-e szavukat a pénzintézetek jelenleg érvényben lévő "adósvédelmi"programjai ellen-melyek "kifejezetten az adós kérésére köttettek"- a tőketartozást növelik a csillagos égig?
-felemelték-e szavukat az ellen, hogy átstrukturált hiteleknél, azon felül, hogy rögtön forintban kifejezve milliókkal több tartozásról ír alá szerződést a kedves ügyfél-még a hitel- forintban kifejezett összes meghitelezett költségét hozzávágják a forintban kifejezett tőke tartozáshoz, és ezt együtt átváltják devizára-természetesen kamatostól?
-felemelték-e szavukat a jogtalan kilakoltatások ellen,- mint az igazi tenni akaró civil szervezetek és civilek,- ahelyett, hogy azon aggódnának, hogy az adósok,akiknek mindenét elvehetik miből fogják kifizetni a lakbért?
-felemelték-e szavukat az ellen, hogy a magyar családokat nemsokára behajtó cégek verő legényei űzzék el otthonaikból, mint a bűnözőket ?
- érdekli-e Önöket, hogy nagyon sokan fogják felgyújtani , mint sem a hiénáké legyen ? Nem fenyegetés ez, nem mindegy már?
-felemelték-e szavukat az ellen , hogy a tartozások követhetetlenné váltak, unokáink sem fogják kifizetni?
-milyen konkrét javaslataik voltak a probléma megoldására ?
 
A két éve megjelenő nyilatkozataiban, azon kívül, hogy rengeteg adós fordul Önökhöz, a megemelkedett törlesztő részletek miatt, semmi konkrétum nem hangzott el.
 
Egyikünk konkrét kérdésit az "adósvédelmi" programokkal" kapcsolatban –válasz levelükben saját hitellel kapcsolatos problémának kezelték-és felhívták a figyelmet arra, hogy csekély támogatásért tudnak segítséget nyújtani.Nem ez volt a konkrét kérdés......
 
Az Önök egyesületének-a közvélemény előtt- az adósok sárba tiprása helyett, és azon aggódás helyett, hogy mikor térül meg a banknak a tőketartozása- megoldásokat kellene keresni-a hitelfizetők érdekében. Amennyiben a hitel károsultakat képviselnék.
 
Kamatcsökkentés helyett- talán azért kellene harcolniuk, hogy a soha fel nem vett összegek lekerüljenek az adósokról.
Ugyanis a Magatartás kódex-ben a vis maior helyzet csak a bankokra vonatkozik. Továbbá tudniuk kéne, hogy ezek már teljesíthetetlen követelések. Továbbá, ha az adósokat képviselnék-felemelték volna szavukat az ellen, hogy egyetlen hitelszerződés sem tartalmazza azt, hogy gazdasági válság esetén-ennek minden terhét kizárólag a hitelfelvevőnek kell fizetni. Kiket képviselnek Önök?
 
Tájékoztatjuk, hogy kódexek helyett, léteznek magyar és uniós jogszabályok-melyeket, ha betartottak volna-nem szabadul el a pokol. Tájékoztatjuk, hogy ezek alapján törvény is lehetőséget ad az összes uzsora szerződés átalakítására. Vonatkozik ez  természetesen mindenféle "deviza alapú" hitelszerződésre. Nem hallottuk, hogy ez ügyben egyesületük felemelte volna hangját a médiában.
Továbbá kikérjük magunknak, hogy az adósok direkt nem fizetnek, dalolva várják az Eszközkezelőt,-hogy eddigi befizetéseik , az önerő, valamit az államnak fizetett illeték és egész életük elússzon a semmibe. Megkérdezzük melyik civil szervezet állítja ezt Önökön kívül? A Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodája ?
 
Fentiekre tekintettel, álláspontunk szerint Önök nem a hitel károsultakat képviselik. A médiában megjelenő nyilatkozataik csak tovább növelik a "deviza hitelesek " elleni közhangulatot. Ezért kérjük, adják át a terepet olyan civil szervezeteknek, akik ténylegesen az adósokat képviselik. Köszönjük....
 
Deviza Hitelesek

Média kapcsolat: 06-20-399-5821