Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 1., kedd

8.316 - Orbán Viktor titkos találkozója a zsidó képviselőkkel! > barikad.hu 2011, január 31 - 12:33

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Orbán Viktor titkos találkozója a zsidó képviselőkkel
barikad.hu 2011, január 31 - 12:33

Gyöngyösi Márton, a Jobbik országgyűlési képviselője elmondta: a Jobbik szeretné felhívni arra a figyelmet, ami a múlt héten zajlott Orbán Viktor miniszterelnök és a Európai Zsidó Kongresszusának képviselői között.

A jobbikos képviselő kiemelte: ez a Jobbik véleménye szerint a legsúlyosabban sérti Magyarország szuverenitását és a magyar önrendelkezést. Méltatlan és páratlan, hogy milyen elhallgatás övezte ezt a találkozót, hiszen Orbán Viktor egyiptomi útjáról sietett Brüsszelbe, úgy hogy se a brüsszeli képviselet nem értesült erről az érkezésről, a találkozó szervezésében sem vett részt, semmit nem is tudott róla. Így az gyanú merül föl, hogy Orbán Viktor inkognitóban, titkos találkozóra érkezett az Európai Zsidó Kongresszus képviselői elé. A képviselő megjegyezte: pártja nem ismeri a találkozó célját, ezért várt egy hetet a sajtótájékoztatóval, hogy hátha érkezik valami érdemi reakció a miniszterelnöktől vagy a kormány szóvivőjétől, ahonnan megtudhatná, hogy mi volt a találkozó lényege és pontosan mi hangzott el rajta. Gyöngyösi Márton hangsúlyozta: sajtótájékoztató csak a megbeszélés előtt volt, utána nem lehetett hallani semmit a kormány képviselőitől.

A nemzeti radikális politikus idézett néhány mondatot az ominózus sajtótájékoztatóból:
"A magyar kormány miért tolerálja- a szerintük náci pártnak tekintett- Jobbiknak a nézeteit"- mondta Juli Edelstein, izraeli tájékoztatásügyi és diaszpóra miniszter.

Mose Kantor pedig biztosítékokat szeretett volna kérni arra vonatkozóan, hogy a Jobbik nem lehet befolyással a törvénykezésre. És az is elhangzott, hogy az antiszemitizmus egyik formája az Izrael ellenesség.

Gyöngyösi Márton elmondta: a Jobbik szeretné megtudni, hogy Orbán Viktornak mi volt a válasza ezekre a kérdésekre, felvetésekre és a párt szeretné ha ismertetnék, hogy miért volt olyan sürgős, fontos és olyan titokzatos ez a látogatás.

A nemzeti radikális politikus hangsúlyozta: a Jobbik úgy gondolja, hogy a rájuk szavazó közel 1 millió választópolgárnak ez egy arcul csapása, ha azt követelik, hogy az a párt, amelynek ők szavaztak bizalmat és amelyet ők juttattak a Magyar Országgyűlésbe, azok ne lehessen befolyással a magyar törvényhozásra és a magyar törvénykezésre.

A képviselő ezúton üzent Mose Kantornak, hogy a Jobbikot azért küldték oda, hogy igenis befolyással legyen a magyar törvénykezésre.

Gyöngyösi Márton elmondta: a Jobbik azzal nem tud mit kezdeni, hogy az Izrael ellenesség lenne az antiszemitizmus egyik formája. Hiszen ha ez a tételt vizsgáljuk, akkor azt mondhatjuk, hogy az egész világ magyar ellenes. Magyarország példátlan támadásnak van kitéve az elmúlt az időszakban. És pont a zsidó államnak az egyik legnagyobb méltósága Simon Peresz mondta, hogy szándékozzák felvásárolni Magyarországot. "Mi ez ha ez nem antimagyarizmus?"- tette fel a kérdést a politikus.

"Ha olyan nagy lenne az antiszemitizmus Magyarországon, amiről Juli Edelstein és Mose Kantor beszél, akkor miért nő folyamatosan azoknak a befektetéseknek a száma, amelyek tartós itt tartózkodást és hosszantartó ittlétet céloznak meg"-jegyezte meg Gyöngyösi Márton.

A Jobbik várt egy hetet arra, hogy jöjjön valami érdemi reakció Orbán Viktortól, ezek után szerdán volt egy kormányülés, melynek a végeredménye az, hogy negyedévente részletes, széleskörű egyeztetést folytat a kormány a hazai és a nemzetköz zsidóság képviselőivel pénzügyi kérdésekben, a holokauszt és az oktatás ügyében.

A nemzeti radikális párt aggódik, ha Orbán Viktor pénzügyi kérdésekben szeretne egyeztetni a hazai és nemzetközi zsidóság képviselőivel, hiszen a Népszava korábbi számában megjelent egy cikk, melyben megírták: a miniszterelnök Ronald Lauderrel is pénzügyi kérdésekben egyeztetett Sukoró ügyében. Még véletlenül sem Sukoró ellenzése volt a cél, hanem Orbán Viktor a Fidesz -közeli cégeknek lobbizott, azt nehezményezte, hogy a jobboldali cégek kimaradnak a beruházásokból.

Gyöngyösi Márton végül elmondta: a Jobbik nagyon aggódik, ha Orbán Viktor olyan találkozókon vesz részt, melyen megkérdőjelezik 1 millió magyar választópolgár akaratát. A nemzeti radikális párt szeretné ha Orbán Viktor érdemi választ adna arra, hogy mi képezte ennek a találkozásnak a tárgyát és mik hangoztak ott el.

Kapcsolódó:
   Az igazi Orbán: Nem vásárolják fel hazánkat, örülünk, hogy itt vannak az izraeliek, sőt, még többet szeretnénk belőlük (Kuruc.info)