Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 6., vasárnap

8.383 - Nincs törvény a teendőkre, ha megszállnak bennünket idegen katonák > 2011. február 05. 19:36 Hunhír.info

www.nemzetihirhalo.hu *************
Nincs törvény a teendőkre, ha megszállnak bennünket idegen katonák
2011. február 05. 19:36 Hunhír.info

Külföldi katonák Magyarországon -vagy magyar hajón, illetve repülőn - használhatnák a fegyvereiket, de csak jogos védelmi helyzetben, illetve végszükség esetén- egyebek mellett erről szól a kormány egyik új törvényjavaslata.

Hogy pontosan mi a végszükség, arra külön jogszabályi rendelkezések léteznek Magyarországon. A NATO és a Békepartnerség katonái a honvédelemért felelős miniszter előzetes engedélyével a magyar katonákra vonatkozó szabályok szerint használhatják fegyvereiket - például őrzés-védelemre, katonai rendészi feladatokra - olyan ingatlanon, amelyet kizárólag az érintett külföldi katonák használnak.

A részletes és átfogó szabályozás egyébként nem vonatkozik olyan katonákra, akik esetleg megszállóként érkeznének hozzánk. (Most ti megbolondultatok? Még jó, hogy azt nem rögzítitek törvényben, hogy a megszállók csak x számú magyar nőt erőszakolhatnak meg, illetve x magyar állampolgárt hurcolhatnak haláltáborokba. Megszálló katonákra egy törvény vonatkozik. A magyar bosszú törvénye, a halál!)