Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 7., hétfő

8.415 - A kormány közlése szerin nem hagyják, hogy bárki az utcára kerüljön a kilakoltatási moratórium április 15-i lejártával.

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Hová kerülnek a kilakoltatottak?
2011. február 06. - 18:26 Jövőnk.info

A kormány közlése szerin nem hagyják, hogy bárki az utcára kerüljön a kilakoltatási moratórium április 15-i lejártával. Ezt a kijelentést többször megerősítették már.

Azonban ha odafigyelünk a szavakra, szó sincs arról, hogy a bajba került hitelesektől nem veszik el a házaikat, nem kell elhagyniuk az otthonaikat. Nem kerülnek az utcára - ennyi a kijelentés, nem több. Hogy ez mit takar, miként kívánják megoldani a problémát, arról nem esik szó. Semmi konkrét információ nincs, mondván, összetett kérdésről van szó.

A kilakoltatási moratóriumot nem lehet a végtelenségig húzni, a tartozásokat nem lehet semmisnek tekinteni. A bankok várják a pénzüket, a kintlévőségeket be fogják hajtani, hajtatni. Azonban a tömeges és hirtelen kilakoltatások nem állnak senki érdekében, sem gazdaságilag, sem politikailag. Az áron alul elárverezett ingatlanok nagy száma lenyomná az ingatlanpiac árait, a tömeges lakásvesztés pedig óriási szociális és politikai gondokat okozna.

Nem az otthonok megtartása, hanem az azokat elvesztők kezelése jelent kihívást a kormány számára. Szóba jöhet, hogy egy részük a továbbiakban bérlőként maradhat saját lakásában (vagy egy másik elkobzott kisebb ingatlanban), szigorú fizetési feltételek mellett. A többieket úgynevezett szociális lakásokban, esetleg "szociális" telepeken helyezhetik el, például valamelyest felújított laktanyákban. A körülmények eleinte viszonylag jók lesznek, némelyik ilyen "intézményt" (gettót) mintaszerűen fogják kialakítani, kirakatba állítva. A telepek aztán fokozatosan elfelejtődnek, lecsúszásuk, elszegényedésük, szó szerint gettósodásuk már a közfigyelmen kívül fog zajlani.

Mindezt úgy fogják tálalni még az érintetteknek is, hogy a felelős és szociálisan érzékeny kormány nem hagyja el őket, szívén viseli sorsukat, segítő kezet nyújt nekik. Mindezt nagy pátosszal, a referenciaépületek televíziós bemutatásával, az otthonaikból kiebrudaltak hálakönnyeivel színezve. Mindeközben pedig az üresen maradt házakat csendben elfoglalják az Izraelből és a Kaukázusból érkező új magyar állampolgárok. Már amit nem gyújtanak fel búcsúzóul a kevésbé naiv és eléggé elkeseredett őslakók...

Százezrek lesznek így "nem kilakoltatva"...

Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info