Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 11., péntek

8.460 - Himnusszal kezdődhetnek a parlamenti ülések > 2011. február 10., 09:38 MTI-fidesz.hu

www.nemzetihirhalo.hu *************
Himnusszal kezdődhetnek a parlamenti ülések
2011. február 10., 09:38 MTI-fidesz.hu
   
A Himnusz eléneklésével kezdődjenek a parlament ülései - kezdeményezi az Országgyűlés házszabályának módosítását csütörtökön benyújtott önálló képviselői indítványában a fideszes Kovács Péter. Lázár János, a párt frakcióvezetője csütörtökön Siófokon, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség kihelyezett tanácskozásának szünetében az MTI-nek elmondta: lát esélyt arra, hogy képviselőcsoportja támogatja majd Kovács Péter javaslatát.

"Nemzeti imádságunk közös éneklése kifejezi, hogy nem felejtjük el: Magyarországot, szeretett hazánkat, a magyar választókat képviseljük, párthovatartozástól függetlenül. Továbbá erőt ad az aznapi munkához, és kifejezi alázatunkat a munka és az általunk képviselt embertársaink iránt. Segít felszámolni az ország és az Országgyűlés sajnálatos megosztottságát, hisz a minden magyar ember számára szent, közös dolgaink egyike a Himnuszunk" - áll a javaslat indoklásában.

Kovács Péter ebben kitér arra is, hogy a Himnusz közös éneklésének "összetartó élményét" Budapest XVI. kerületének önkormányzati képviselői 2006 októbere óta megélhetik. Kovács Péter, az országgyűlési képviselőség mellett a XVI. kerület polgármestere is. A határozat - elfogadása esetén - közzététele napján lépne hatályba.

Van esély a javaslat elfogadására

Lázár János lát esélyt arra, hogy képviselőcsoportja támogatja majd azt a fideszes javaslatot, hogy a Himnusszal nyissák a parlament üléseit.

A Fidesz frakcióvezetője ezt csütörtökön Siófokon, a Fidesz-KDNP-frakciószövetség kihelyezett tanácskozásának szünetében mondta az MTI kérdésére. Mint fogalmazott, megvitatják majd az indítványt, de szerinte van esélye a frakción belüli támogatásnak.

Kapcsolódó:

   A legsikeresebb uniós pályázók vagyunk (budapest16.hu)


Itt található KUTASI JÓZSEF bejegyzései tartalomjegyzéke (4,5 MB):
http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf