Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 12., szombat

8.491 - Angela Merkel német kancellár szerint létfontosságú, hogy az új egyiptomi vezetés tartsa magát a közel-keleti békefolyamathoz,/...

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Merkelnek is a zsidó terrorállam nyugalma a legfontosabb
2011-02-12. 09:12 Kuruc.info

Angela Merkel német kancellár szerint létfontosságú, hogy az új egyiptomi vezetés tartsa magát a közel-keleti békefolyamathoz, és teljesítse kötelezettségeit Izraellel szemben.

A demokráciát követelő tiltakozó megmozdulások eredményeként távozó egyiptomi elnök lemondását "történelmi változasként" és "nagyszerű boldogság napjaként" üdvözölte. Hangsúlyozta ugyanakkor: "elvárjuk a leendő egyiptomi kormányoktól, hogy fenntartsák a közel-keleti békét, és tartsák tiszteletben az Izraellel kötött szerződeseket, valamint garantálják Izrael biztonságát."

Izrael legnagyobb aggodalma az, hogy az 1979-ben Egyiptommal kötött békeszerződése menthetetlen lenne egy új kormány regnálása alatt, különösen akkor, ha a Muzulmán Testvériség, Egyiptom legnagyobb és legszervezettebb ellenzéki csoportja, befolyása megerősödik. A Testvériség ugyanis ellenezte a békeszerződést. (Kuruc.info - AP)