Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 18., péntek

8.580 - Keresünk százezer hazafit, akinek van ezer forintja a Magyarok Világszövetsége székházának felújítására!

From: MVSZ Sajtószolgálat

Date: 2011. február 18.
Subject: MVSZ: Felújítják a Magyarok Házát
To: Kutasi József

 

            A Magyarok Világszövetségének Elnöksége decemberi ülésén döntött arról, hogy felújítja az MVSZ Budapest V. kerületében, a Semmelweis utca 1-3. szám alatt levő székházát. A felújítást, amely várhatóan több száz millió Ft-ra rúg, három forrásból kívánják finanszírozni.

            Elsősorban növelni kívánják a Ház bevételeit, ezért a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnek forrásteremtő rendezvények szervezésére. Másodsorban pályázni kívánnak az Európai Unióhoz, hiszen a honfoglalás millenniumára épült, és eredetileg Magyar Nemzeti Kaszinóként működő műemlék-épület része Budapest, Magyarország és Európa épített örökségének. Harmadsorban gyűjtést indítanak tagjaik és támogatóik körében a következő felhívással: Keresünk százezer hazafit, akinek van ezer forintja a Magyarok Világszövetsége székházának felújítására!

            Az MVSZ székházaként működő Semmelweis utcai ingatlant, amely állami tulajdon, 1994-ben, Boross Péter kormánya adta a Magyarok Világszövetségének használatába 99 évre.

            „Jóllehet az őszi parlamenti ülésszak keretében zajló vita során a kormánytöbbség elutasította azt a javaslatot, hogy a törvény nevesítse a Magyarok Világszövetségét, mint a létesítendő Magyarság Házának működtetőjét,az Elnökség be kívánja bizonyítani, hogy az MVSZ alkalmas és képes e feladat ellátására, akár úgy is, hogy kormányzati, illetve költségvetési támogatás nélkül, de önerőből és társadalmi támogatottsága révén, a Magyarok Házát a Magyarság Házává alakítsa”– kommentálta a Magyarok Világszövetsége Elnökségének határozatát az MVSZ elnöke, Patrubány Miklós.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7148/110218