Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. február 19., szombat

8.593 - Felháborító, hogy a rendőrszakszervezetek egyes vezetői elfogadhatatlannak tartják Balsai István által benyújtott /...

Von: Kovács Endre

Gesendet: szombat, 2011. február 19. 15:40
An: Kutasi József
Betreff:
2011.02.18 jobbik.hu

 

Megdöbbentő, hogy a hazudozó rendőröket is védik a szakszervezeteik

Felháborító, hogy a rendőrszakszervezetek egyes vezetői elfogadhatatlannak tartják Balsai István által benyújtott "semmisségi" törvényjavaslatot a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggő elítélések orvoslásáról. Tény, hogy egyes bírósági tárgyalásokon a rendőrök hazudtak, falaztak egymásnak. Bár minden esetben rengeteg video-felvételt készített a rendőrség az eseményekről, érdekes módon mindig akkor történt valami ezekkel a filmekkel (és így a bírósági tárgyalásokon nem lehetett bizonyítékként használni), amikor az eljárás alá vont személy ártatlanságát bizonyította volna. A 2006-os eseményeket vizsgáló bizottság azt is megállapította minden kétséget kizáróan, hogy az ügyészségek és a bíróságok sem álltak a helyzet magaslatán.

A hamis nyilatkozatot tev
ő rendőrök ellen pedig azért nem indult eljárás, mert a hatóságok nem tették meg a szükséges lépéseket. Erre való tekintettel az a minimum, hogy erre az időszakra nem vesszük figyelembe a rendőrök által tett jelentéseket.

Különösen megdöbbent
ő, hogy egy rendőri hazugságot Pongó Géza a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára füllentésnek hív. Az, ha valakit súlyos börtönévekkel fenyegetett eljárás alá vonnak egy rendőri hazugság alapján, az egyrészt nem füllentés, másrészt a jogállamiságot alapjaiban rengeti meg. Már egyetlenegy ilyen eset is az egész szervezet szavahihetőségét kérdőjelezi meg, így azért felelősek a kollégák és a rendőri vezetők is, hiszen már az is elfogadhatatlan, hogy az egyenruhásoknak egyáltalán megfordul a fejében, hogy hamis jelentést készítsenek.

Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének f
őtitkára pedig hatalmas tévedésben van. A testület tekintélyét és magabiztosságát nem egy ilyen törvény, hanem az állomány elfogadhatatlan viselkedése veszélyezteti. A rendőrnek a törvényben rögzített jogosítványokkal kellene élnie, és nem viperával verni embereket, fejmagasságban lőni gumilövedékkel, lovasrohamot indítani nagygyűlésen résztvevő családok ellen, és a már földre került, vagy megbilincselt embereket rugdosni, kínozni. Abban viszont igaza van, hogy egy hazugság után, már nem biztos, hogy a rendőri jelentéseket hitelesnek lehet venni, így valóban megnehezedik a köztörvényes bűnözők elleni bizonyítási eljárás is a jövőben, de ezt csak és kizárólag saját magának köszönheti a rendőri állomány.

Pach Dániel a Rend
őr Szakszervezetek Védegyletének elnöke pedig fordítva ül a lovon. Alkotmányos alapelveket az a rendőri brutalitás és terror sértett, amit a 2006-os események során vittek véghez. Emberi méltósága pedig az agyonverteknek, a megtaposottaknak, a megalázottaknak sérült, nem pedig a rendőröknek.

Objektíve tekintve az ügyeket, valóban az egyéni elbírálásnak lett volna helye, azonban felmerül a kérdés, hogy a szakszervezeti vezet
ők miért nem tettek semmit annak érdekében, hogy a hamisan tanúskodó rendőröket a szervezet kivesse magából, és legalább megpróbálják a felelősöket megkeresni, bíróság elé állítani, ezzel védve a tisztességes rendőröket. Szima Judit a TMRSZ főtitkára bocsánatot kért azoktól, akiktől a "prostituálódott rendőri vezetők és bűnös magatartású rendőr kollégáink tevékenysége emberi mivoltában sértett meggyalázott".

Mi egy ilyen hozzáállást várnánk el a többi szakszervezet vezet
őitől, és nem a mundér elvtelen védelmét, álságos és demagóg indokokra hivatkozva. Amennyiben a felsorolt szakszervezeti vezetők vállalják, úgy egy nyilvános fórumon be is tudjuk bizonyítani, hogy észrevételeik mennyire nem állnak a valóság talaján.

Jobbik Jogsegélyszolgálat