Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 8., kedd

10.965 - A jobbikosok helyett a kommunista vezetőket kellene törvénnyel kitiltani az Országgyűlésből

A jobbikosok helyett a kommunista vezetőket kellene törvénnyel kitiltani az Országgyűlésből

Törvénnyel tiltaná ki a jobbikosokat az Országgyűlésből a kormányoldal - derül ki Rubovszky György, a mentelmi bizottság elnökének nyilatkozatából, aki szerint "tenni kell valamit az elmúlt másfél évben elharapódzó, a törvényhozás méltóságát sértő megnyilvánulásokkal szemben".

A készülő törvényjavaslat szerint "ideiglenesen kitiltják az Országgyűlésből a botrányosan viselkedő képviselőt". Azonban vélhetően megint nem azt fogják botrányosnak minősíteni, ha az MSZP-sek pl. izraeli kitűzővel jelennek meg az elvileg magyar Országgyűlésben, vagy hogy az LMP-sek gyakran tornacipőben és farmerban, illetve otthonkában járnak be a nemzet templomába. Nem azt minősítik majd a törvényhozás méltóságát sértőnek, ha az "üléshalmozó" fideszesek biodíszletként csapják be a tévénézőket (mindig az éppen felszólaló köré ülve, hogy leplezzék az álláshalmozó kétharmad kilenctizedes távolmaradását a vitákról), hanem azt, ha a jobbikosok ezeket szóvá teszik (akár pl. szimbolikusan karikás ostort ajándékozva a levezetőnek a valójában méltatlan zsibvásár felszámolása érdekében), vagy ha valamilyen látványos akcióval próbálja a média elhallgatását megtörni a nemzeti ellenzék.

A Jobbik a napokban ismét benyújtja többször leszavazott, rendszerváltó javaslatát: ki kell zárni a közéletből, aki tevékeny szerepet vállalt a korábbi szocialista államélet irányításában, aki az állampárt vezető tisztségviselőjeként vagy fegyveres szervezet vezetőjeként közreműködött a magyar nép elnyomásában, a kommunista diktatúra fenntartásában. A "fülkeforradalmároknak" dönteniük kell: az egykori cenzor Lendvai Ildikót, az MSZMP KB-tag Kovács Lászlót, a KISZ KB egyik tanácselnökét, Gyurcsány Ferencet és hasonszőrű társait vagy inkább a jobbikosokat tiltanák ki az Országgyűlésből?

Novák Előd, a Jobbik alelnöke