Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 8., kedd

10.966 - A nyugdíjak megadóztatásáról és a "két hétről" is a hazudik a KDNP

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A nyugdíjak megadóztatásáról és a "két hétről" is a hazudik a KDNP
2011-11-06. 11:45 Kuruc.info

Nemcsak Hoffmann Rózsa tagadta le a 633 iskola bezárására és 8 ezer tanár elbocsátására vonatkozó kormányzati tanulmány létét, melyet később helyettese beismert, Varga László KDNP-s képviselő a Rádió alábbi hárompárti vitájában Novák Előd Jobbik-alelnökkel szemben többek közt azt hazudta, hogy a Fidesz nem akar megadóztatni semmilyen nyugdíjat.


Pártközi megbeszélés: jobbszélen Varga (Lázár János balján), szemben Novák

A rádióvitára közvetlenül egy órával a négypárti kerekasztal-megbeszélés után került sor, mégis eltérően emlékezett a két képviselő, míg az LMP résztvevője nem mert állást foglalni az egy órával korábban történtekről, amit még az MTI lenti híre is egyértelművé tett: igenis nem tágított a Fidesz a nyugdíjak megadóztatásától.

A vita végén az LMP delegáltja beszámolt arról, hogy a kerekasztal-megbeszélésen két hetet adtak maguknak a javaslat kidolgozására. Novák Előd emlékeztetett, hogy volt már ilyen "kéthetes" ígéret, mire a KDNP képviselője felhorkant, letagadva az orbáni nagyotmondást is a közbiztonság megteremtése ügyében.

A műsorvezető jellemző módon többször fegyelmezte a pörgősen beszélő Novák Elődöt, hogy inkább a többi párt képviselőjének adna szót, pedig a jobbikos politikus volt a témafelvető, az eddig egyedül benyújtott javaslat előterjesztője, ráadásul a Médiatanács statisztikái szerint még az LMP is több megszólalási lehetőséget kap még a Rádióban is, mint a Jobbik.

Korábban írtuk:
Az előző rendszer vezetőinek nyugdíjcsökkentéséről egyeztettek a frakciók

Az előző rendszer vezetőinek járó nyugdíjak csökkentéséről egyeztettek egymással kedden a Fidesz, a KDNP, a Jobbik és az LMP képviselői a Parlamentben. A csökkentés szükségességében egyetértettek a frakciók, a módjáról azonban egyelőre nem született megállapodás. A Fidesz korábban a jóvátételi adó lehetőségét vetette fel, a többi képviselőcsoport azonban nyugdíj-újramegállapítást tartana jónak.

A találkozót kezdeményező Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta, szándékaik szerint azok nyugdíját érintené "pénzügyi következmény", akiknek megélhetését az MSZMP-ben hivatásszerűen betöltött vezető tisztségük biztosította. A politikus az egyedi elbírálást támogatja, "a kollektív bűnösség kimondását nem". A KDNP az érintettek nyugdíjának újbóli megállapításával értene egyet.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke arra emlékeztetett, hogy pártja már korábban a Ház elé terjesztett egy javaslatot a nyugdíj-privilégiumok megszüntetéséről, szerinte ahhoz kellene visszatérni. Hozzátette ugyanakkor, minden megoldás érdekli őket, de szerinte gyorsan kell lépni.
Schiffer András, az LMP frakcióvezetője azt mondta: olyan indítványt tudnak támogatni, amely alkotmányos, nem megtorló, hanem méltányos, amely nem okoz újabb igazságtalanságokat, és amely nem a nyugdíjak megadóztatását tartalmazza.
Az MSZP nem képviseltette magát az egyeztetésen. (MTI)

Az Echo TV vendége volt Katona Gábor, a Jobbik jogi munkacsoportjának helyettes vezetője:
http://www.youtube.com/watch?v=oGFijNSemfQ