Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 9., hétfő

11.599 - Perge Ottó: Kinek szövik a "biztonsági hálót"?

www.nemzetihirhalo.hu *************

Kinek szövik a "biztonsági hálót"? 
2012-01-06. 19:33 Kuruc.info 

Világunk teljesen abszurd. A józan ész mintha kiveszett volna belőle. Értelmesnek látszó emberek is minden fenntartás nélkül szajkózzák a legképtelenebb ostobaságokat. 

A vezető fideszes politikusok, mint valami axiómát hangoztatják, hogy nem azért tárgyalunk az IMF-fel, mert pénzre van szükségünk - arra ugyanis szerintük nincs szükségünk -, hanem azt várjuk a Valutaalaptól, hogy egyfajta "biztonsági hálót" biztosítson a számunkra. De elgondolkodik-e bárki is azon, micsoda őrületes képtelenség is ez a szövegelés a "biztonsági hálóról"? Már eleve nevetséges, hogy hitelről tárgyalunk egy magát banknak nevező intézménnyel, de nem azért, hogy pénzt kapjunk tőle, hanem pusztán a "biztonsági háló" megteremtése miatt. De hát nem azért vannak a bankok, hogy baj estén lehessen azokhoz kölcsönért fordulni? Magyarán: a bankokat nem azért találták-e ki valamikor a múltban, hogy pusztán a létezésükkel "biztonsági hálóként" funkcionáljanak? 

Továbbá miért nem elég a "biztonsági háló" létrehozásához az a tény, hogy hazánk 1982 óta tagja a Nemzetközi Valutaalapnak? Az IMF tagországai gazdasági súlyuknak megfelelő összegeket fizetnek be a pénzügyi szervezet pénzügyi alapjába. Mármost Magyarország 1982 óta is nyilván tekintélyes összegeket fizetett az IMF-nek. A Valutaalap tagországainak pedig jogában áll kölcsönt fölvenni a "banktól". Miért nem nyújt tehát "biztonságot" számunkra az IMF-tagság ténye? Ha pedig valamilyen ismeretlen okból az IMF-tagság nem jelent egyúttal pénzügyi biztonságot is, akkor mi értelme van egyáltalán benn maradni a Valutaalapban? Nem kellene inkább sürgősen kilépni onnan? 

A feltett kérdések persze nyilván költőiek. A nyugati világot uraló pénzoligarchia propagandája és a valóság köszönő viszonyban sincsen egymással. Sok esetben éppen a szavak jelentésének az ellentéte az igazság. Ami a "biztonsági hálót" illeti, azt tényleg létre akarják hozni, csak éppen nem a magyarok védelme érdekében. A "biztonsági háló" valójában nem nekünk készül, hanem a cionista pénzoligarchia számára, amely biztos akar lenni abban, hogy a magyar nép továbbra is húzza az igát, és lázongás nélkül, rabszolgaként gürcöl tovább a pénzoligarchia luxus életmódjának és hatalmának fenntartása érdekében. 

Perge Ottó