Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 9., hétfő

11.600 - Nem érti a pénzmenekítést, aztán vidéki bankpánikról beszél a Hír tv műsorvezetője

 www.nemzetihirhalo.hu *************

Nem érti a pénzmenekítést, aztán vidéki bankpánikról beszél a Hír tv műsorvezetője 
ecoline.hu 2012.01.06., 23:55 

Szórakoztatóra sikeredett ma a Hír Tv Péntek 8 című műsora, melyben minden héten két műsorvezető vetélkedik, hogy ki tud jobban alákérdezni egy-egy kormánypárti potentátnak. A vendég ma Varga Mihály volt, akit hosszas lakosságnyugtatásra kényszerítettek a műsorvezetők azzal, hogy perceken át forszírozták a lakosság banki pénzkivonásának témáját. 

Az államtitkár a szokott kifejezéseket használta: hazug állítások, hisztériakeltés zajlik, semmi ok az aggodalomra, stabil a magyar bankrendszer, satöbbi. Arról persze nem volt szó, hogy a lakosság bizalomvesztése nem csak a forint gyengülése miatt következett be, hanem nehezen felejti a csendes többség azt, ahogy a kormány lazán felrúg bank és ügyfél közötti szerződéseket és ezt a lehetőséget vetítik ki az emberek a bankszámla-szerződésekre nagyjából így: ha lenyúlták a nyugdíjpénzeket, miért ne vehetnék el a betétemet is? 

A beszélgetés amiatt is bájos volt, hogy Varga keményen - és tegyük hozzá, teljesen jogosan - kritizálta azokat az ellenzéki politikusokat, akik a bankszámlabefagyasztással kezdtek riogatni. A magyar sajtó is kellő önmérsékletet gyakorolt a téma feldolgozásával egészen szerdáig épp amiatt, hogy véletlenül se keltsen pánikot, erre épp szocialista politikusok járnak élen a riogatásban. 

Szóval ilyen necces a helyzet, ráadásul az IMF-barátkozás miatt már csökken az esélye az államcsődnek, erre épp az egyik műsorveztőnek sikerült überelnie a riogató emeszpéseket: lazán elővezette azon sms-ben kapott (nagy valószínűséggel téves) információját, hogy valahol vidéken kifogyott az egyik (műsorban meg is nevezett) nagybankból a pénz és kezd kialakulni a bankpánik. Csak gratulálni tudunk. 

Olvasó: Orbán Viktor: "Minden erővel keressük azokat a rémhír terjesztőket, akik elindították azt a hamis hírt, miszerint a kormány befagyasztaná a lakossági betéteket" 
A magyar nép minden erővel keresi azokat a tolvajokat, akik nyomorba taszították a népet, kiárusították az országot, és megfosztották alkotmányos jogaiktól!