Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 11., szerda

11.640 - Budaházyt újra előállították > 2012. 01. 11. szerda. - 00:20 Kitartás

 www.nemzetihirhalo.hu *************

Budaházyt újra előállították 
2012. 01. 11. szerda. - 00:20 Kitartás 

Budapest, 2012. január 10., tudósítónktól 

Ma a délelőtti órákban fokozott rendőri készültség vonta magára az arra járók figyelmét a Józsefváros szívében. Csapatszállító kisbuszokról rendőrök ugráltak le, majd valami kideríthetetlen módon és okból el is tűntek a környékbeli sikátorokban és a Tolnai Lajos u.-i rendőrség épületében. Kisvártatva a MTV forgatócsoportja is megérkezett, tőlük megtudtuk, hogy Gaudi Nagy Tamás ügyvéd és képviselő kérésére vonultak ki, a kérdésre annyit tudtak válaszolni, hogy "most hozzák a Budaházyt" Ez így elsőre kissé érdekesen hangzott, aztán amikor 11 óra után megérkezett a konvoj (hagyományosan "szendvicsben" vonulva) amely közrefogta a képviselő autóját, ezek után derült ki a felfordulás oka. 

Mint Gaudi elmondta a sajtó képviselőinek, a Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály írásos idézés nélkül, szóban értesítette a házi őrizetben lévő Budaházy Györgyöt, hogy a jelzett időpontban ki akarják hallgatni. E célból rendőrségi különítményt is küldtek a diósdi házhoz, hogy kísérjék be a Tolnai Lajos utcába. Budaházyt végül az ügyvéd hozta be a fővárosba, rendőri kísérettel. 

Az ügy érdekessége az (mint megtudtuk dr. Gauditól), hogy a BRFK eljárást indított a 2008-as (nem tévedés, a négy évvel ezelőtti) meleg-felvonuláson történtek miatt, és B. Györgyöt mint gyanúsítottat kívánják az ügyben kihallgatni, közösség elleni izgatás bűntettének vádjával. 

Amikor az épületbe beléptek az érintettek, azt követően újabb meglepetés következett: már a kihallgatása után hagyta el az irodaépületet Kovács (Kucu) Géza, az egykori MÖM elnöke, illetve Sz. Sándor, a szervezet akkori webmestere. Mint elmondták, őket is ugyanazzal az indokkal idézték be (őket hivatalos, postai úton), mint Budaházyt. 

A helyzet pikantériája a kissé "érdekes" idézési eljárás mellett az, hogy az ügyben megnevezett cselekmény legfelső büntetési tétele három év. Így, a jelenleg érvényben lévő BTK. szerint az egyes cselekmények elévülési ideje azonos, kisebb súlyú tételek esetén, a kiszabható büntetés felső határával. 

Ismét egy pár rejtély: 
- Ki és miért adhatott most utasítást ennek az eljárásnak a lefolytatására? 
- A védelem is értetlenül áll a közel négy éves ügy "elővétele" előtt. 
- Milyen meggondolásból jár el egy rendőri főhatóság úgy, hogy a házi őrizetes "gyanúsítottat", akit köt a szigorú helyhez kötöttségi szabály csak úgy, papírok és szabályszerű idézés nélkül ráncigál ki a tartózkodási helyéről? 
- A meleg-felvonulás (nevezzük inkább a nevén: buziparádé) bekiabálásokkal, jogos vélemény-nyilvánításokkal való megzavarása mióta "közösség elleni izgatás?" 
- Ha meg az is lenne, ez a cselekmény mióta tartozik a szervezett bűnözés kategóriájába? 

Az elmúlt hetek utcai eseményei mindenki előtt ismertek. Amikor is kellő rafináltsággal próbálták a nemzeti oldal képviselőit összeugrasztani a liberális tüntetőkkel. Netalán valami hiba csúszott egy újabb hoax szervezésébe? Talán az érintettek nem kiabálták azonnal világgá az újabb vegzálást - és ezért elmaradt némi "utcai tiltakozás"? 

Amibe aztán természetesen "kellő eréllyel" be is avatkozhattak volna az előzetesen gondosan elbújtatott készenlétiek? 

A kora délelőtti seregszemle, a kivezényelt kamerás autó, a tömegoszlató hangágyú mind-mind más végső kimenetelre utalt, mint egy szimpla kihallgatásra való felkísérés. 

Valakiknek nagyon hiányzik talán egy újabb erődemonstráció, vagy talán mindössze "tavaszi gyakorlat" volt, hiszen közeledik március? 

A választ természetesen majd megint az Élet adja meg ezekre a kérdésekre. 
Habár, inkább ne tegye. Elég volt már a sok eredménytelen próbálkozásból.... 

p. Antal - Kitartás.hu 

**