Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 11., szerda

11.641 - A melegek házassága és Gyurcsány Ferenc az EU elvárása?

** www.nemzetihirhalo.hu *************

A melegek házassága és Gyurcsány Ferenc az EU elvárása? 
TK - Magyar Nemzet 2012. január 10., kedd 06:00 

A pénzügyi segítségnyújtásról szóló sikeres EU-tárgyalások érdekében Brüsszel a Gyurcsány Ferenc elleni eljárás megszüntetését, valamint a férfi és nő közötti házasság törvényi rögzítésének elhagyását várná el - olvasható a a Magyar Nemzet keddi számában. 

A lap brüsszeli forrásból úgy tudja, hogy az EU legalább két elvárást támaszt a sikeres tárgyalások érdekében: 

- vegyék ki az alaptörvényből azt a passzust, amelyik kimondja, hogy a házasság egy férfi és egy nő között jön létre (pontos szöveg: "Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját."); 

- szűnjön meg a Gyurcsány Ferenc ellen indított eljárás (a volt miniszterelnököt a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaéléssel gyanúsította meg a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos büntetőügyben. Hétfőn Veres János volt szocialista pénzügyminisztert tanúként hallgatták ki a sukorói telekcsere ügyében.). 

Brüsszel továbbra is vizsgál több magyar törvényt, hogy azok összeegyeztethetők-e az uniós joggal - írja a Magyar Nemzet, amelyből további részleteket is megtudhat. 

Kapcsolódó: 
   Bajnai bejelentkezett az IMF-nél a kormányfői posztra?