Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 6., szerda

16.377 - Elhunyt Gőgh Katalin, az MVSZ Németországi Országos Tanácsa vezetője



Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2013. február 6. 14:05
Tárgy: Elhunyt Gőgh Katalin, az MVSZ Németországi Országos Tanácsa vezetője
Címzett: Kutasi József Antal



Gőghné Veres Katalin 1947-ben Túrkevén látta meg a napvilágot, később Vértesboglárra költöztek. Budapesten végezte el a vegyipari technikumot. Fiatalon kikerült Berlinbe, itt járt főiskolára.
Élt Berlinben, Kölnben, Münchenben. 17 éven keresztül mint szimultán  tolmács dolgozott, amit nehéz volt a gyerekneveléssel összehangolni. Ezért más tevékenységet keresett magának. Így  különböző vállalatoknál, illetve kórházban dolgozott.
Két gyermekük van, egy fiú és egy lány. Nagy gondot fordított a gyerekek nevelésében a magyar identitás megtartására, a magyar kultúra továbbadására és mindenekelőtt a nyelv tökéletes elsajátítására.
A magyar közösségben aktívan vett részt. Szociális beállítottsága késztette, hogy térítésmentesen tevékenykedjen a müncheni Magyar Karitász munkájában. Rendszeresen részt vett a Magyar Katolikus Misszió rendezvényein.
A Magyarok Világszövetségének égisze alatt több kulturális, történelmi előadást, megemlékezést szervezett Trianonról és nemzeti ünnepeinkről.
Melegszívű, családszerető, vallásos, elveihez a nehéz körülmények között is hű ember volt. Szerette a zenét, a művészeteket, érdeklődött a történelem és a kultúra iránt. A nyelvekkel nem csak hivatásból, hanem kedvtelésből is foglalkozott. A német mellett beszélt angolul és spanyolul.
Halála nem csak a családtagoknak pótolhatatlan veszteség, hanem a müncheni magyarság is szegényebb lett egy cselekvő, a magyarságért tevő emberrel.
A Magyarok Világszövetsége Németországi Országos Tanácsa tavaly megválasztott elnöke volt.
Nyugodjék békében!
MVSZ Sajtószolgálat


KUTASI JÓZSEF ANTAL: