Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 6., szerda

16.379 - Tavaszra várva: törvények futószalagon > A szebb jövő reményében pihegnek képviselőink indítványai Tisztelt Ház asztalán.

Feladó: mandinka bt
Dátum: 2013. február 6. 18:08
Tárgy: Tavaszra várva: törvények futószalagon
Címzett: Kutasi József Antal
 
 
A szebb jövő reményében pihegnek képviselőink indítványai Tisztelt Ház asztalán. Folyamatosan érkeznek újak és még újabbak. Természetesen a kormány sem tétlenkedik.
2013. február 6. 16:51

A rendszerváltás óta minden korábbi rekordot megdöntve a tavalyi esztendőben 224  új törvényjavaslat kapott zöld utat. Értelemszerűen”, a kormány jegyezte több mint kétharmadát.4072 (!) módosító javaslat kísérte őket, érkezvén - bármilyen meglepő - kormánypárti és ellenzéki oldalról egyaránt. Sőt, maga a kormány is módosította nem kevés alkalommal saját, eredeti indítványát. És nem csak a helyesírási hibák kijavítása vezérelte e nemes cselekedetre!

 

Híven a hagyományokhoz, az ellenzéki törvényjavaslatok sorra elbuktak, használhatónak vélt részeiket azonban kormánypárti oldalon - sajátként -„értékesítették”.  Könnyű megjósolni: idén sem lesz másként.

 

Összeállításunk különlegessége, hogy rákattintva a téma címét követő  PDF-re eredetiben olvashatóak az emlékezésre, emlékeztetésre vagy  feledésre méltó képviselői indítványok. (Február 6., szerda, 16 óra.)