Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 8., péntek

16.390 - Magyarország Kormánya: Gyorsjelentés az államháztartásról - 2013. január

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2013. február 7. 17:49
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu




Magyarország Kormányának Hírlevele 2013-02-07
Martonyi János telefonbeszélgetést folytatott román kollégájával
A két külügyminiszter megvitatta a székely zászló használata kapcsán kialakult helyzetet, és bár megállapították, hogy véleményük eltér, kifejezték egyetértésüket, hogy a két ország közötti stratégiai partnerség jegyében a kapcsolatok további fejlesztése a közös cél.
Dinamikusan bővül Magyarország és a Hankook együttműködése
Magyarország és a Hankook együttműködése dinamikusan bővül - állapította meg csütörtöki találkozóján Szijjártó Péter és a gumiabroncsokat gyártó cég globális elnök-vezérigazgatója a külügyi és külgazdasági államtitkár tájékoztatása szerint.
Gyorsjelentés az államháztartásról - 2013. január
Az államháztartás központi alrendszerének 2013. január havi hiánya közel 2,5 milliárd forintra teljesült, ami az éves törvényi 841,8 milliárd forintos hiánytervnek mindössze 0,3%-a. Ezen belül a központi költségvetés 90,7 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 50,9 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig közel 37,3 milliárd forintos szufficittel zártak. 2012. január hónapjában az államháztartás központi alrendszerének szufficitje 107,3 milliárd forint volt.
A nap képe

Balog Zoltán együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Szaúd-arábiai felsőoktatási miniszterrel. (Fotó: Árvai Károly)