Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. június 19., szerda

17.198 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium: Több mint hétezer fiatalnak segített a kormány munkahelyének megtalálásában, megőrzésében


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-06-17
Az Európai Unión belül akkor tudunk hatékonyan érvényesülni, ha együtt, koordináltan lépünk fel érdekeinkért – hangsúlyozta Navracsics Tibor Rzeszówban, a V4-ek kétnapos igazságügyminiszteri találkozóján. A KIM heti hírlevelében olvashat a többi között a bíróságok nyilvánosságának erősítéséről, a bíróságok leterheltségének csökkentésérről, valamint az alaptörvény módosításáról szóló törvényjavaslatainkról, a Weöres Sándor színháza című kiállítás megnyitásáról, valamint az Első Munkahely Garancia Program eredményeiről is.
Navracsics Tibor igazságügy-miniszter a bíróságok nyilvánosságának erősítését szorgalmazta
A bíróságok nyilvánosságának erősítését szorgalmazta Navracsics Tibor igazságügy-miniszter és Darák Péter, a Kúria elnöke egy szakmai konferencián szerdán, Budapesten.
A kormány ma törvénymódosítási javaslatot nyújt be a bíróságok leterheltségének csökkentésére
A Kormány az Európai Bizottság levelére válaszul megszünteti a bírósági ügyáthelyezés lehetőségét és más megoldást javasol a bíróságok leterheltségének csökkentésére és az ügyek rövidebb időtartam alatti jogerős befejezésére. Közlemény.
Navracsics Tibor: Közép-Európa a földrajzi kategóriából ismét élő együttműködéssé fejlődött
Az Európai Unión belül akkor tudunk hatékonyan érvényesülni, ha együtt, koordináltan lépünk fel érdekeinkért – hangsúlyozta Navracsics Tibor Rzeszówban, a V4-ek kétnapos igazságügyminiszteri találkozóján.
A gyerekek elleni bűncselekmények nyolcvan százalékát közeli rokon követi el
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idén is kampányol a gyermekek áldozattá válása ellen - jelentette be Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes egy veszprémi családi fesztiválon. Kiemelte: a kiskorúak ellen elkövetett bűncselekmények nyolcvan százalékát közeli rokon, barát követi el.
Az igazságügyi együttműködésről tárgyaltak a visegrádi országok szakminiszterei
Az igazságügyi együttműködésről tárgyaltak két napon át a visegrádi országok (Lengyelország, Magyarország, Csehország, Szlovákia) szakminiszterei a lengyelországi Rzeszowban.
Navracsics Tibor a Bébi Koraszülött Mentő Alapítványt támogatja a Jóri András per kapcsán számára megítélt összeggel
Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter 336 550 forintot ajánl fel a veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítványnak. A Jóri András által indított per során a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét helyben hagyta, így a felperesnek (Jóri Andrásnak) 250 ezer forint + ÁFA perköltséget, illetve 15 ezer forint + ÁFA fellebbezési költséget kell kifizetnie Navracsics Tibor alperesnek. Ezt az összeget a miniszter a beteg újszülöttek és koraszülöttek mentésére specializálódott veszprémi alapítványnak ajánlja fel. Közlemény.
Százmilliós szabadtéri színpadot és rendezvénykertet adtak át Veszprémben
Veszprémben egyre több az olyan beruházás, amely az igényes, minőségi szolgáltatást biztosítja, ilyen ez a projekt is - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Patak-party szabadtéri színpad és rendezvénykert átadó ünnepségén szombaton.
Módosítja a kormány az Alaptörvényt a brüsszeli kritikákra adott válaszul
A kormány döntött arról, hogy kikerül az Alaptörvényből az eljáró bíróság kijelölésének jogintézménye, továbbá az nem tartalmazná a bírósági ítéletek miatti különadó kivetésének lehetőségét sem. A kormány az Európai Bizottság által megfogalmazott felvetések megoldására döntött a vonatkozó szabályozás és ezzel összefüggésben az Alaptörvény módosításáról. Az erről szóló javaslatot Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter ma nyújtotta be az Országgyűlésnek. Közlemény.
Kiállítással emlékeznek Weöres Sándorra
A KIM által útjára indított Weöres Sándor Centenáriumi Év programja a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) folytatódott: Weöres Sándor színháza címmel kiállítás nyílt pénteken a Pécsi Nemzeti Színház aulájában.
Rétvári Bence: a közigazgatási ügyek negyede vált egyszerűbbé
A közigazgatási ügyek negyedében történtek egyszerűsítések az április végén lezárult kétéves program jóvoltából, elsősorban a családokat, a megélhetést, a jólétet és a közösséget érintő területeken - mondta el a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán Zalaegerszegen.
Több mint hétezer fiatalnak segített a kormány munkahelyének megtalálásában, megőrzésében
A kormány eddig több mint hétezer fiatal számára nyújtott segítséget munkahelyének megtalálásához, illetve megőrzéséhez az Első Munkahely Garancia Program keretében - mondta Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, a Robert Schuman Intézet és a Polgári Magyarországért Alapítvány nemzetközi eszmecseréjén.
Rétvári Bence nyitotta meg a II. Közig Foci Kupát
Szombaton második alkalommal rendezik meg a Közig Foci Kupát. A közigazgatási feladatokat ellátó minisztériumok, hivatalok és más intézmények szinte teljes létszámban képviseltetik magukat az eseményen, így minden remény megvan arra, hogy a Fáy utcai Vasas Sportközpontban részvételi csúcs születik.
Népszerű az online befizetés: eredményes az EFER fizetési rendszer
Március óta a mérlegbeszámolók közzétételi költségtérítése megfizethető az Igazságügyi Fizetési Portálon keresztül online, bankkártyás fizetéssel. Az elektronikus mérlegbenyújtással és az elektronikus számlázás bevezetésével az állam és a gazdálkodó szervezetek évente mintegy 150 millió forintot takarítanak meg, hiszen nincs szükség sem papírra sem nyomdai festékanyagra. Közlemény.